Partilederrunde:
SF går i krig med Radikale

2369
Socialdemokraterne bør lægge muskler i at overbevise Radikale om at hjælpe de mennesker, der falder ud af dagpengesystemet, mener SF's partileder, Pia Olsen Dyhr. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix
11. aug. 2014 22.00
De Radikale er mere optaget af arbejdsudbuddet i 2030 end af at løse de problemer, 40.000 arbejdsløse står med i dag, mener SFformand Pia Olsen Dyhr. Hun vil have statsministeren til at lægge muskler i at overbevise Radikale om at finde en løsning på dagpengeproblemerne. Og så vil SF gøre den midlertidige arbejdsmarkedsydelse permanent.

Det er ganske enkelt for slapt, at statsminister Helle Thorning-Schmidt ikke sætter hælene i over for økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager i sagen om dagpengene.  Når mere end 40.000 arbejdsløse har fået smadret deres økonomi inden årsskiftet, er det en klar socialdemokratisk opgave at finde løsninger for de arbejdsløse. Og til det hører ifølge SF’s formand Pia Olsen Dyhr, at statsministeren demonstrerer over for Radikale, hvem der sidder for bordenden i regeringen.