Folketingets åbningSF og partiformand Pia Olsen Dyhr kræver minimumsnormeringer i daginstitutionerne. Partiet vil starte med at afsætte 500 milloner til flere pædagoger. (Arkivfoto) Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Kræver 500 mio. til pædagoger: - Vil ikke give stort løft

2. okt, 21:36
Bupl-formand mener ikke, at en halv milliard vil bringe daginstitutionerne mærkbart tættere på målet.

Forud for første forhandlingsmøde på mandag sætter SF nu tal på, hvor mange penge partiet vil have afsat på finansloven til minimumsnormeringer i daginstitutionerne.

Partiet kræver 500 millioner kroner næste år. Beløbet skal stige til en milliard kroner i både 2021 og 2022.

LÆS OGSÅ: Kræftramt eksminister afslører: - Der er ikke mere at gøre

Det skriver Politiken.

- De 500 millioner kroner er vores bud til finansloven, ligesom vi har bud på meget andet. Og det er selvfølgelig forhandlingsstof, siger Pia Olsen Dyhr til Politiken.

Det har længe været et ultimativt krav fra SF at få indført minimumsnormeringer i daginstitutionerne. Partiet kræver mindst én voksen per tre børn i vuggestuer og én voksen per seks børn i børnehaver.

SF vurderer selv, at fuldt indfasede minimumsnormeringer vil koste 1,6 milliarder kroner om året.

Men Pia Olsen Dyhr afviser, at partiets forslag om 500 millioner kroner næste år er beskedent.

- Nej, det er faktisk et vigtigt skridt. Og jeg ville da også ønske, at vi bare kunne buldre derudad.

Formanden for pædagogernes fagforening (Bupl), Elisa Rimpler, mener ikke, at 500 millioner kroner til minimumsnormeringer på næste års finanslov vil være tilstrækkeligt, selv om det er et skridt i den rigtige retning.

Der skal ifølge Bupl mindst 5000 ekstra pædagoger til, før man er i mål, hvilket ifølge fagforeningen vil koste mindst to milliarder kroner.

- Det vil ikke kunne mærkes nævneværdigt. Det er ikke det, der i første omgang vil give det store løft, som vi mener, at der skal gives med en ambitiøs børneplan, siger hun til Politiken.

De Radikale vil i sit finanslovsudspil, som partiet præsenterer på mandag, også afsætte 500 millioner kroner til pædagoger næste år. Efterfølgende skal beløbet stige til en milliard kroner årligt.

Enhedslisten har i sit finanslovsforslag afsat det dobbelte, en milliard kroner til minimumsnormeringer. Børneordfører Jakob Sølvhøj anser forslaget om 500 millioner kroner for at være i underkanten.

- Jeg tror, der bliver stor frustration og skuffelse blandt både forældre og personale, hvis regeringen ikke imødekommer os så langt, at det virkelig bliver en normeringsforbedring, der kan mærkes.

/ritzau/

Kontakt
Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser

Cookies

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til abonnementer, jobannoncer eller generelt behov for hjælp, så skriv til [email protected] eller ring 71 74 73 77 ...