Enhedslistens Pernille Skipper mener, at SF, Enhedslisten og Radikale bør stå samlet mod integrationsydelsen. Foto: Philip Davali / Scanpix

Skipper presser SF: "Svært ved at se mig selv i øjnene"

19. jun, 8:37
Integrationsydelse skaber næsten lige så mange fattige børn som det kontanthjælpsloft, SF kræver ultimativt fjernet.

SF har et ultimativt krav om at fjerne kontanthjælpsloftet for at mindske børnefattigdom. Men den prioritering kritiseres nu af stemmer i baglandet og Enhedslisten, der mener, at den lave integrationsydelse til nytilkomne udlændinge bør stå lige så højt på listen over krav til en ny regering, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

I 2017 levede 18.400 børn i familier, hvor forældre var på integrationsydelse og under den såkaldte fattigdomsgrænse, som Danmarks Statistik har defineret. Til sammenligning gjaldt det for 21.300 børn i familier, som var på kontanthjælp.

Det viser en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, der baserer sig på de nyeste data.

Dertil kommer, at familier på integrationsydelse som gruppe er »meget hårdere ramt« ifølge Maria Ventegodt, ligebehandlingschef i Institut for Menneskerettigheder, der har undersøgt levevilkårene på den lave ydelse.

- Familier med børn på integrationsydelse er i risiko for at være under det eksistensminimum, som er en grundlovssikret rettighed. Det er man trods alt ikke under kontanthjælpsloftet,« siger hun til Jyllands-Posten.

SF’s gruppeformand, Jacob Mark, har forklaret, at kontanthjælpsloftet er førsteprioritet, »fordi vores medlemmer har valgt det« efter en proces, hvor de var med til at udvælge de vigtigste krav til en ny regering. Men fra selvsamme bagland lyder det, at opgøret med integrationsydelsen bør prioriteres lige så højt.

- Fattigdom er fattigdom – uanset om du er etnisk dansk eller indvandrerbarn,« siger Jørgen Jørgensen, lokalformand for SF i Sønderborg.

I de aktuelle regeringsforhandlinger mener Enhedslisten, at det ville være bedre, hvis partierne, der peger på S-formand Mette Frederiksen som statsminister, stod »helt og aldeles samlet« i kampen mod integrationsydelsen, som primært rammer nytilkomne børn.

- Jeg ville nok have svært ved at se mig selv i øjnene, hvis vi ikke også kæmpede deres kamp,« siger politisk ordfører Pernille Skipper (EL) til Jyllands-Posten.

Sofie Carsten Nielsen, gruppenæstformand for De Radikale, udtaler, at »vi skelner ikke mellem nogle slags børnefamilier og andre slags børnefamilier«.

Politisk ordfører Karsten Hønge (SF) forsvarer beslutningen:

- Vi hader fattigdomsydelserne. Men i den konkrete situation har vi valgt at prioritere kontanthjælpsloftet.

Kontakt
Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser

Cookies

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til abonnementer, jobannoncer eller generelt behov for hjælp, så skriv til [email protected] eller ring 93 99 04 60 ...