John Egebjerg-Johansen skal være direktør for VUC Syd frem til november. Foto: Bjarne Lütchke / Scanpix

Skole ramt af kæmpe skandale: Nu får de ny direktør

8. jul, 14:08
Erhvervskolen VUC Syd, der har været præget af sager om misbrug af offentlige midler, har ansat ny midlertidig direktør.

Uddannelsescentret VUC Syd har fundet en ny midlertidig direktør, der skal tage over for nuværende direktør Asbjørn Nielsen, der fratræder 1. august. 

Det skriver Jydske-Vestkysten

Valget er faldet på 71-årige John Egebjerg-Johansen, der tidligere har været direktør for erhvervsskolen Herningsholm fra 1996 til 2017.  

- Vi får med John Egebjerg-Johansen en meget driftssikker leder, der kan gå ind i opgaven fra dag ét. Han har lang erfaring med genopretning af skoler, og kan derfor gå aktivt ind og understøtte genopbygningen af VUC Syd i en overgangsperiode, indtil en ny direktør er ansat, siger formand for det midlertidige styre på VUC Syd, Laust Joen Jakobsen, i en pressemeddelelse.

VUC Syd er kommet i økonomisk uføre efter en lang række skandalesager. 

Sagerne omhandlede blandt andet en studietur for skolens ledelse til Californien, der løb op i 380.000 kroner.

Samme år blev skolens elever tvunget til at droppe deres tur, fordi der ikke var penge til den. Udover den dyre studietur afslørede Radio 24syv blandt andet, at et direktørkontor var blevet indrettet for flere hundrede tusinde kroner. 

Undervisningsministeriet har efter skandalerne indsat et midlertidigt styre, som skal rette op på skolens kritiske økonomi.

2018 resulterede trods store fyringsrunder i et minus på 30 millioner kroner og en nedskrivning af bygninger med 312 millioner kroner.

Her kan du se et overblik over alle skandale-sagerne på VUC Syd, som Jydske-Vestkysten har lavet

Malet sig op i et hjørne

Den nye direktør John Egebjerg-Johansen har siden 2017 mest været pensionist, men fortæller også, at han har lavet konsulentarbejde for andre nødlidende uddannelsesinstitutioner.

Han har derudover erfaring med at rette op på økonomisk trængte uddannelsesinstitutioner, da Herningsholm Erhvervsskole i 2002 overtog et økonomisk trængt AMU-center.

John Egebjerg Jørgensen skal kun sidde i direktørstolen indtil november, hvor skolen regner med at have en permanent direktør klar. 

- Primært handler det om at følge genopretningsplanen. og så handler det om at være med til at sikre, at befolkningen i Sønderjylland får en idé om, at den her institution skal blive en ærværdig institution igen, hvor det er godt at tage en uddannelse og et aktiv billede af det sønderjyske uddannelsesbillede, siger den kommende direktør, der har fulgt med i VUC Syds mange skandalesager gennem medierne.

- Det er klart, at når man har malet sig op i en krog, så er det klart, at de håndtag, der er tilbage at skrue på, er forholdsvis begrænsede. Det handler om genopretning, siger han til Jydske-Vestkysten. 

Kontakt
Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser

Cookies

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til abonnementer, jobannoncer eller generelt behov for hjælp, så skriv til [email protected] eller ring 93 99 04 60 ...