Som minister var Søren Pind nu med til at drøfte planer om en flygtninge-mur ved den danske grænse, afslører han nu. Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix

Søren Pind afslører: V-regering ville bygge mur ved dansk grænse

11. sep, 18:50
Den daværende Venstre-regering frygtede, at Europa ville bryde sammen under flygtningekrisen.

I et interview i talkshowet 'Lippert' på TV2 NEWS fortæller tidligere justitsminister Søren Pind, at den daværende Venstre-regering gik med planer om at bygge en mur langs den danske grænse for at holde illegale flygtninge ude. 

LÆS OGSÅ: Mette F med nyt om toprådgiver: "Det er han ikke"

Mur-planerne blev ifølge Søren Pind fostret tilbage i 2015, da flygtningekrisen var på sit højeste. Den tidligere minister beskriver i programmet, hvordan regeringen havde "meget præcise planer" om at opføre en mur af beton og pigtråd nær den tyske grænse. 

- Det (en grænsemur red.) var et scenarie, som kunne blive aktuelt, hvis det hele brændte sammen, og det var vi jo bange for ville ske. At hele Europa ville bryde sammen, siger Søren Pind til TV2 News. 

- Det var da ikke noget, vi gik og skiltede med. Men nu blev det jo heldigvis ikke aktuelt, tilføjer Søren Pind.

Planerne om grænse-muren faldt dog til jorden, da det stod klart for de ansvarlige ministre, at det ikke var muligt at skaffe de nødvendige ressourcer. 

Støjberg bekræfter

Daværende integrationsminister Inger Støjberg bekræfter overfor TV2, at der var drøftelser internt i regeringen om mulige tiltag, hvis flygtningetrykket på Danmarks grænser blev ved med at vokse. 

Hun vil dog ikke bekræfte, at der, som Pind udtrykker det, blev udarbejdet ”meget præcise planer", for oprettelsen af en mur ved den tyske grænse.

Daværende udenrigsminister Kristian Jensen og tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen har ingen kommentarer til Søren Pinds afsløring. 

Kontakt
Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser

Cookies

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til abonnementer, jobannoncer eller generelt behov for hjælp, så skriv til [email protected] eller ring 93 99 04 60 ...