En revisionsrapport viser, at fagforeningsformanden Vibeke Westh over tre år har taget 104 taxature mellem sin privatadresse og arbejdspladsen.

Taxa-drama i fagforening: Formand kørte privat for medlemskroner

28. jun, 15:34
Private taxa-ture for store beløb har kastet kredsformanden for Dansk Sygeplejeråd i Hovedstaden, Vibeke Westh, ud i stormvejr. Bestyrelsen mener hun har ødslet med medlemmernes penge.

Private taxa-ture for mindst 17.294 kroner har fået et medlemsoprør til at bryde ud mod formanden for Dansk Sygeplejeråd Kreds Hovedstaden Vibeke Westh. Oplysninger om formandens taxa-forbrug er kommet frem i Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: I chok over massefyringer: - Nogen må virkelig sidde med dårlig smag i munden

- Det er en rigtig dårlig sag for Dansk Sygeplejeråd, som vil skade vores renomé. Vi kan ikke stå inde for den måde, Vibeke Westh har anvendt medlemmernes penge på, siger Kristina Robins, der er 1. kredsnæstformand for Dansk Sygeplejeråd Kreds Hovedstaden.

Kristina Robins har opbakning fra de fire øvrige næstformænd og kredsbestyrelsen.

- Vi er enige om, at hun ikke længere nyder den anseelse, der er nødvendig blandt medlemmerne i forhold til hendes forretningsførelse, konkluderer Kristina Robins.

Jeg har ren samvittighed, alt er gået til efter bogen, og ingen regler er blevet brudt.
Vibeke Westh, formand for Dansk Sygeplejeråd Kreds Hovedstaden.

Det har ikke været muligt for A4 Nu at få en kommentar fra Vibeke Westh, men på Facebook skriver hun:

- Det er selvfølgelig meget ubehageligt, at politiske kollegaer i Dansk Sygeplejeråd på den måde sår tvivl om min troværdighed og moralske kompas. Men lad mig understrege: Jeg har ren samvittighed, alt er gået til efter bogen, og ingen regler er blevet brudt.


Skal betale tilbage

Presset for at få Vibeke Westh til at trække sig, kommer efter en kritisk rapport fra revisionsfirmaet Deloitte, som blev lavet på grund af flere anonyme henvendelser.

Rapporten viser, at formanden over tre år har taget 104 taxature mellem sin privatadresse og arbejdspladsen. Taxature der beløber sig til 17.294 kroner. Vibeke Westh skal betale pengene tilbage, fordi medlemmerne - i følge fagforeningens regler - ikke skal dække hendes transport til og fra arbejde.

Dertil kommer 469 taxature, som enten slutter eller starter på Vibeke Wesths privatadresse. Her er det mere usikkert om det er i strid med fagforeningens regler.

Samlet set løber Vibeke Wesths taxa-udgifter i perioden 2016-2018 op i 180.000 kroner.

- Selv hvis det ikke direkte er i strid med vores regler, kan man spørge om det høje forbrug er etisk i orden, når der findes billigere alternativer i form af f.eks. offentlig transport, siger Kristina Robins, der er 1. kredsnæstformand i Dansk Sygeplejeråd Kreds Hovedstaden.

Har mistet anseelse

Deloitte-apporten viser, at Vibeke Wesths taxaforbrug er tre til fem gange større end hele det øvrige formandskab i Kreds Hovedstaden, der tæller fem næstformænd.

Det fremgår også, at Vibeke Westh har haft udgifter til møder og forplejning på 64.899 kroner, som der ikke er redegjort for i overensstemmelse med reglerne i Dansk Sygeplejeråd.

På baggrund af Deloittes gennemgang er konklusionerne fra Dansk Sygeplejeråds advokat Nina Wedsted, at Dansk Sygeplejeråd skal foretage ”en overvejelse om, hvorvidt kredsformand Vibeke Westh nyder den anseelse, der er nødvendig for at kunne udfylde kredsformandsposten, herunder fuldt ud at kunne varetage Dansk Sygeplejeråds interesser internt og eksternt.”

Og den anseelse nyder Vibeke Westh altså ikke længere, mener de fem næstformand i Kreds Hovedstaden, som med kredsbestyrelsens opbakning har meddelt det til Vibeke Westh.

Ekstra Bladet skriver om en sag om privat taxakørsel på DSRs regning hos vores kredsformand, Vibeke Westh. Og Vibeke...

Slået op af Kristina RobinsTirsdag den 25. juni 2019

Vibeke Wesths advokat, Finn Schwarz, mener derimod, at sagen er blæst ud af proportion:

- I min verden er der ikke fugls føde på den sag. Det har vi også fortalt Dansk Sygeplejeråd. Vi har også fortalt, at processen har været meget uskøn. Jeg er stærkt forundret over den måde, som Dansk Sygeplejeråd har grebet sagen an på, siger han til Ekstra Bladet.

På Facebook har Vibeke Westh - der har været formand de seneste 12 år - forklaret sit syn på sagen:

Kære venner. Som I måske har bemærket, bringer Ekstra Bladet en historie om, at jeg angiveligt har kørt for meget i...

Slået op af Vibeke WesthTirsdag den 25. juni 2019

 

Forbundsformand i Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, mener sagen er meget alvorlig og kan få stor betydning for forbundets omdømme.

- Jeg er meget optaget af, at vi bruger medlemmernes penge sobert og ansvarligt. Jeg kan ikke svare på, hvordan sagen forløber herfra. Det ligger i kredsens regi. Men som politikere er vi afhængige af medlemmernes tillid, og derfor skal I vide, at det ligger mig meget på sinde, at vi alle lever op til den, skriver hun på Dansk Sygeplejeråds hjemmeside.

Kontakt
Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser

Cookies

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til abonnementer, jobannoncer eller generelt behov for hjælp, så skriv til [email protected] eller ring 93 99 04 60 ...