Foto: Privat

Togføreren Morten om oplevelse i S-tog: "Der var noget dystert og mørkt over hende"

14. sep 2019

SELVOM HENDES HÅR VAR LYST, var der var noget dystert og mørkt over hende, som hun sad der. Det var bare endnu en morgen i et overfyldt S-tog på vej til arbejde. Pigen sad skråt overfor mig. Hendes hår var langt og løst. Hun sad med let foroverbøjet hoved, så det løse hår faldt lidt frem som små gardiner og dannede en lille hule for øjnene. Der var noget foruroligende over hende, som hun sad der. Måden hun bar sig selv på. Hun lignede en, der havde lyst til at gemme sig. Hun stirrede bare lige ud i luften uden at blinke. Gad vide, hvordan et barn, der oplever overgreb hjemme, ser ud, tænkte jeg.

LÆS OGSÅ: Togføreren Morten nægtede at skænke øl for fuld kvinde: Glemmer aldrig den lille dreng ved siden af hende

ALLE OMKRING SAD med deres mobiltelefoner men hun havde ingen, hvilket jeg også syntes virkede lidt underligt. Hun var vel cirka 13 år. Ved siden af hende sad en anden pige omkring de 17 år. Hun havde musik i ørerne. Støvletterne var den nyeste mode. Hun var smart, men hun lignede en, der lige havde grædt og så ked af det ud. Overfor de to teenagere sad en pæn elegant kvinde på omkring de 50, vil jeg skyde på. Selvsikker og selvbevidst udstråling.

LÆS OGSÅ: Togfører til cheferne: Smid habitten og kom ned i maskinrummet!

Hun havde flot kastaniebrunt hår og stilsikkert tøjvalg. Ungdommens usikkerhed havde hun for længst rystet af sig, eller blevet bedre til at skjule. Hun hvilede i sig selv på en lidt selvfed måde, imens hun som resten af S-togkupéen stirrede hypnotiseret på sin smartphone. Hun hørte intet og så intet omkring sig. Lige overfor hende sad måske to yngre udgaver af hende selv. Men hun var kun optaget af sit eget, så hun så det ikke. Pludselig rejser hun sig, da hun skal af, imens hun tager sin smartphone op til øret og halvhøjt siger: “Jeg har det fint, hvad med dig?”

LÆS OGSÅ: Togføreren Morten om sit job: Føles som en psykiatrisk skadestue

JO TAK, tænker jeg i mit stille sind, selvom jeg godt ved, at spørgsmålet ikke er til mig. Jeg har det også fint. Ligesom de to teenagere også har det fint. Hvor fint har vi det egentlig i Danmark, når man kun lige akkurat har resourcer nok til sig selv?!?

Kontakt
Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser

Cookies

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til abonnementer, jobannoncer eller generelt behov for hjælp, så skriv til [email protected] eller ring 93 99 04 60 ...