I en vedtægterne for en faglig klub for bagagemedarbejderne i SAS, er der et krav om, at man skal være medlem af 3F. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Afsløring i sag om lufthavns-trusler: Kræver medlemskab af 3F

12. sep, 16:18
Ifølge vedtægterne for en faglig klub for bagagemedarbejderne i SAS, skal man være organiseret i 3F. Vedtægterne er godkendt af 3F Kastrup.

Arbejdsnedlæggelse og mobning har det sidste døgn været ord, der har knyttet sig til SAS.
Det sker efter, at det kom frem, at en bagagemedarbejder hos SAS Ground Handling (SGH), der ikke var organiseret i 3F, blev truet af sine kollegaer til at melde sig ind i fagforeningen. Da det ikke skete, nedlagde de ansatte af flere omgange deres arbejde. 

Nu fortæller Berlingske, at der i SGHs medarbejdernes faglige klubs vedtægter (Ekspeditions Arbejdernes Klub), der er en underafdeling af 3F Kastrup, direkte står, at ansatte skal være medlem af 3F:

- Alle ekspeditionsarbejdere i SAS skal være medlem af klubben. Nyansatte skal senest den 1. i efterfølgende måned efter ansættelsen, indmelde sig i klubben, samt være medlem af 3F Kastrup, kan man læse i vedtægterne, der blev vedtaget på en ekstraordinær generalforsamling for snart fire år siden.

Det kan man ikke

Vedtægterne er ifølge avisen godkendt af 3F Kastrup.  

To eksperter, som Berlingske har talt med, siger begge, at man godt må kræve, at en ansat er organiseret:

- Men den anden del går ikke. Man kan ikke kræve, at nogen er medlem af en bestemt faglig organisation, lyder vurderingen fra Bent Greve, der er professor og forsker i arbejdsmarkedspolitik på Roskilde Universitet.

Den anden ekspert på området er Henning Jørgensen, arbejdsmarkedsforsker og professor fra Aalborg Universitet. Han påpeger også, at det ikke kan være et krav med blot en hensigtserklæring.

Kontakt
Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser

Cookies

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til abonnementer, jobannoncer eller generelt behov for hjælp, så skriv til [email protected] eller ring 93 99 04 60 ...