A4 Medier
Netværk - Viden - Sparring - Perspektiv - Indflydelse

Kursus: Budskabs- og præsentationsteknik

Kursus: Budskabs- og præsentationsteknik
Kursus datoer

Start dato

Torsdag d. 07/03 2024

Slut dato

Onsdag d. 20/03 2024

Adresse

Vesterbrogade 67

1260 København K

Stå skarpere i stormvejr og forandring

Som talsperson for en politisk organisation, skal du arbejde for din legitimitet hver dag. Systemsprog gør det sværere at blive relevant. Skab enkelhed i en kompleks verden og hverdag, så du kan engagere omkring dig, og din målgruppe forstår, hvad du mener. Stå distancen i stormvejr, og når organisation og samarbejdspartnere skal med på din forandring.

Det kræver noget særligt at stå på en scene og vinde hele forsamlingens opmærksomhed. Det kræver også noget særligt at svare beredt, konstruktivt og konkret i et kritisk interview uden at lyde som en båndoptager. Det kræver overblik at være konsistent i holdninger og budskaber på tværs af platforme fra telefonopkald til sociale medier.

Vi deler ud af rådgivernes konkrete erfaringer, får dine styrker og naturlighed frem, når du præsenterer, lader dig komme i journalistens krydsild, og byder på øvelser, der bringer dig ud på kanten og tættere på dine medkursister.

Dit udbytte:

●      Du lærer at forberede en afgørende præsentation og vinkle på dine styrker

●      Du får træning i at ramme den målgruppe, du taler til - med virkemidler og budskaber

●      Du bliver trænet i at stå foran et kamera og gennemføre et interview, også under pres

●      Du lærer at finde argumenterne til hurtigt at kunne svare overbevisende på det, du ikke har forberedt

●      Du kommer tæt på de personlige erfaringer med at være i stormvejr - og de dumme fejl, man kan begå

●      Du bliver en del af fortrolig erfaringsudveksling

Henvender sig til:

●      Du arbejder med kommunikation om komplekse, krævende sager

●      Du er politisk valgt i en organisation, der eksponeret i forhold til medier og interessenter

●      Du er leder, der står foran en større forandring af en organisation, som kræver bedst mulig kommunikation

●      Du arbejder som leder i en politisk organisation og har ansvar for omdømme og pressekontakt og vil gerne styrke dine kompetencer til selv at formidle og som intern rådgiver

Møde dine undervisere:

Helge+Bjere+1 (2)

Helge Toksvig Bjerre er ekspert i politisk kommunikation, kampagner og strategisk rådgivning. Helge har bl.a. været særlig rådgiver for boligminister Kaare Dybvad og er ejer af kommunikationsbureauet Community Agency.

Mikkel+Wolf+1 (1)

Mikkel Wolf Rasmussen er managing partner, co-founder hos rådgivningsvirksomheden Structured. Mikkel er en erfaren strateg, analytiker og facilitator. Han har ledet analyse-afdelinger på flere af Danmarks største bureauer, været kanalchef på TV 2 Play og direktør i en softwarevirksomhed.

Moduler & datoer

Vi mødes tre dage, hvor vi løbende udvider værktøjskassen med gode råd og erfaringer. Vær forberedt på at blive overrasket og bragt ud af fatning og reflektere over, hvad det betyder. Hver gang får vi besøg af en eller to eksterne gæsteundervisere, der deler sine erfaringer.

Vi mikser mellem korte oplæg om teori og planlægningsværktøjer, oplæg fra eksterne og cases/øvelser med feedback fra undervisere og medkursister. Du får træning i at tale til kamera, stå på en scene og svare hurtigt under pres.

Modul 1: Torsdag d. 7. marts 2024 kl. 9.30 til 15.30

Budskabstræning og præsentationsteknik

Vi bruger cases som afsæt for at træne præsentationer. Du får feedback på din optræden og visuelle understøttelse og får lov til at skærpe til en anden runde. Vi kommer tæt på erfaringerne med at rådgive andre og med at blive rådgivet.

På dagens modul får vi bl.a. besøg af direktør og chefredaktør på A4 Medier, Kristian Madsen, der er hjemmevant i det brede mediebillede. Kristian deler både ud af hans personlige guldkorn ift. præsentationsteknik, men giver også han professionelle analyse af, hvad det kræver at slå igennem på diverse medier.   

kristian madsen (1)

Kristian Madsen, direktør og chefredaktør på A4 Medier

Vi møder også Sanne Fahnøe, radiovært på Radio24Syv, tidl. debatredaktør på B.T. og censor på journalistuddannelserne på Syddansk Universitet og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Hun deler ud af gode tricks til at få folk til at åbne sig op og spørgeteknik, der afslører huller eller inkonsistens i argumentationen.

sanne fanhøee2

Sanne Fahnøe, radiovært på Radio24Syv, tidl. debatredaktør på B.T. og censor på journalistuddannelserne.

Modul 2: Fredag d. 8. marts kl. 9.30 til 15.30

Strategiskro midt I et stormvejr. Krisekommunikation og medietræning foran kamera

Vi dykker ned i krisens dramaturgi og årsager. Gabet til stakeholdernes forventninger, og hvordan man kommunikerer hele vejen rundt. Hvordan sikrer man sig, at hele organisationen ved lige så meget, som der er i medierne? Vi får erfaringer fra beslutningstagere, der selv har stået i krise og skulle forklare eller forsvare sig foran rullende kameraer.

På dagens modul får vi bl.a. besøg af Martin Hansen, vicedirektør for Energistyrelsen, som fortæller om at skulle kommunikere via medierne om Danmarks forsyningssikkerhed og energi i en tid med store europæiske kriser og en krig tæt på.

martin hansen energistyrelsen

Martin Hansen, vicedirektør for Energistyrelsen

Vi får også besøg af den tidligere pressechef for Venstre og særlig rådgiver for Troels Lund Poulsen, og nuværende særlig rådgiver for Stephanie Lose, Søren Olufsen, der fortæller om hurtig kriserådgivning for en af regeringens topministre.

søren olufsen 

Søren Olufsen, særlig rådgiver for Stephanie Lose

Modul 3: Onsdag d. 20. marts kl. 9.30 til 15.30

Strategisk forandringskommunikation

Sådan får du organisationen og omgivelserne med. Sådan oversætter du det indadvendte til det modtagerorienterede og tilpasser din kommunikation til modtagernes parathed til forandring og placering på forandringskurven.

Forskningen viser, at forandringsprojekter ofte slår fejl. Manglen på kommunikation og forståelse er en af dem. Vi gennemgår, hvordan du skaber en klar intern fortælling og matcher budskaber og dialog til dem, der har noget på spil. Vi gennemgår en case fra en større organisation og hører bagefter om de konkrete erfaringer fra samme organisation.

På dagens modul får vi besøg af Thomas Uhd, Vice President, Head of Public Affairs, TDC Net og tidligere Head of Sustainability & External Relations (Aalborg Portland, Unicon Denmark, Unicon Norway), som stod i spidsen for implementeringen af virksomhedens første klima og bæredygtighedsstrategi.

thomas uhd TDC

Thomas Uhd, Vice President, Head of Public Affairs, TDC Net

Pris: Prisen for deltagelse er 14.995 ex. moms. Forplejning og læringsmateriale er inkluderet.

Er du interesseret i at høre mere om forløbet?

Du er meget velkommen til at ringe eller skrive til Asbjørn Frier, tlf. 26 66 71 83 [email protected].

Venter på PipeDrive..
Venter på PipeDrive..