A4 Medier
Netværk - Viden - Sparring - Perspektiv - Indflydelse

Kursus i lokal interessevaretagelse

Kursus i lokal interessevaretagelse
Kursus datoer

Start dato

Tirsdag d. 14/05 2024

Slut dato

Tirsdag d. 28/05 2024

Adresse

Vesterbrogade 67

1620 København V

Vejen til bedre indflydelse lokalt

Medierne skriver mest om Christiansborg - men det er lokalt i kommuner og regioner, den afgørende implementering af love og regler sker. Alligevel er “kommunal lobbyisme” ofte en lidt overset disciplin, hvor der til gengæld er et stort potentiale med relativt få ressourcer og greb.

Det er derfor et oplagt sted at fokusere mere af jeres interessevaretagelse.

Vi udbyder derfor dette kursusforløb, der fokuserer på de lokale beslutningsprocesser og hierarkier og giver indsigt og værktøjer i, hvordan man strategisk og effektivt opbygger relationer og styrker sin indflydelse lokalt.

Dit udbytte

  • Du får indsigt i beslutningsprocesserne i kommunerne 
  • Du får konkrete erfaringer fra store og små kommuner 
  • Du lærer gennem cases på store og relevante politikområder som
    klima, børn & unge, ældre og kultur 
  • Du får indblik i konkrete udfordringer i kommunerne
  • Du får indblik i, hvordan embedsværket opererer på kommunalt
    niveau og hvordan du gør din indflydelse gældende

Målgruppe

Det er relevant for dig at deltage hvis du arbejder med lokal interessevaretagelse og gerne vil forankre din agenda lokalt.

Du kan f.eks. være ansat i en privat virksomhed eller interesseorganisation, arbejde som lokal fagforeningsleder, være politisk valgt eller være konsulent i lokalafdelinger i politiske organisationer

Kursusopbygning

Vi kombinerer konkrete værktøjer, førende eksperter, fælles cases og opgaver. Vi sætter fokus på forankring i hverdagen via opgaver mellem kursusdagene og fortrolig sparring med undervisere fra Community Agency. Hvad skal være i fokus frem mod kommunalvalget 2025

Møde dine undervisere

Helge+Bjere+1 (1) 

Helge Toksvig Bjerre er ekspert i politisk kommunikation, kampagner og strategisk rådgivning. Helge har bl.a. været særlig rådgiver for boligminister Kaare Dybvad og er ejer af kommunikationsbureauet Community Agency.

Mikkel+Wolf+1 (1) 

Mikkel Wolf Rasmussen er managing partner, co-founder hos rådgivningsvirksomheden Structured. Mikkel er en efaren strateg, analytiker og facilitator. Han har ledet analyseafdelinger på flere af Danmarks største bureauer, været kanalchef på TV 2 Play og direktør i en softwarevirksomhed.

Modul 1: Tirsdag d. 27. august 2024 kl. 9.30-15.30

Indsigt i og forståelse for den kommunale struktur og beslutningsproces. Med erfaringer fra en række små og store kommuner kommer vi tæt på den politiske hverdag i kommunerne. Hvad er de store udfordringer i små og store kommuner, og hvordan spiller man sig på banen, hvis man vil bidrage med løsninger eller have indflydelse? Hvad er forskellen mellem land og by - og er de blevet til en politisk motor?

Vi inviterer medlemmer af direktionen i to kommuner på besøg og hører om, hvad der optager dem lige nu, og hvilke udfordringer de oplever. 


Modul 2: Onsdag d. 28. august  2024 kl. 9.30-15.30

Næste kommunal- og regionsvalg nærmer sig. Hvordan spiller man sig på banen som aktør lokalt? Hvad bliver valgtemaerne i 2025 og hvordan forbereder man sig? Hvad er danskerne optaget af, og hvordan udnytter man det til den gode strategi og handleplan? Blev skarpe på, hvordan I gør jeres mærkesager og politik relevant for politikere og embedsværk. Med færre ressourcer og helt andre nære politiske sager, kræver det noget særligt at blive relevant som samfundsaktør lokalt. 


Vi får besøg af Christina Krzyrosiak Hansen, borgmester i Holbæk Kommune, der giver os et ærligt indblik i, hvordan man gør sig relevant og får foden indenfor på borgmesterkontoret. Christina blev i 2021 som blot 25-årig valgt som Danmarks hidtil yngste borgmester og fik ved det seneste kommunalvalg over 46 procent af alle stemmer i kommunen.

chrsitina kryz 

Christina Krzyrosiak Hansen, borgmester i Holbæk Kommune

Modul 3: Tirsdag d. 11 september 2024 kl. 9.00-15.00

Udbygning af netværk og skab tættere relationer. Hvordan giver du reelt værdi og relevans for dine nære interessenter lokalt? Hvordan spiller du ind i beslutningsprocesser og budgetforhandlinger? Hvad er det for en viden politisk valgte har brug for? Hvordan bliver man en favorit-interessent og hvordan bliver man det modsatte?

Vi får besøg fra en af landets største frivillige organisationer, DGI, hvor chefrådgiver Rasmus Larsen Lindblom, fortæller om den lokale interessevaretagelse, og hvordan man sikrer et tæt samarbejde ude i kommunerne. Rasmus er desuden tidligere velfærdspolitisk chef i Dansk Erhverv og drager sammenligninger mellem centraladministration og det gode samarbejde lokalt. Hvad er der ligheder og forskelle? Og hvad er do’s and dont’s?

rasmus lindbloom 

Rasmus Larsen Lindblom, chefrådgiver DGI 

Vi møder en interesseorganisation mere, som fortæller om opbygning af alliancer lokalt (TBA)

Pris: 

Prisen for deltagelse er 14.995 ex. moms. Forplejning og læringsmateriale er inkluderet.

Er du interesseret i at høre mere om forløbet?

Du er meget velkommen til at ringe eller skrive til Magnus Vind Lorenz, tlf. 93 85 81 86, [email protected].

 

Venter på PipeDrive..
Venter på PipeDrive..