A4 Medier
Netværk - Viden - Sparring - Perspektiv - Indflydelse

Netværk: Kommunikatør i en politisk organisation

Netværk: Kommunikatør i en politisk organisation
Næste møde

Onsdag d. 24/04 2024

Adresse

Vesterbrogade 67

1472 København K

Netværket for kommunikations- og pressechefer

Indflydelsen, graden af intern konflikt og størrelse varierer, men uanset om du kommer fra en stor eller en lille organisation, er der meget at dele og lære af andre organisationer. Fælles for alle er, at man på godt og ondt skal udvikle en organisation i samspil med en politisk ledelse eller et politisk bagland. Vi tilbyder et fortroligt rum og en eksklusiv række af oplægsholdere, som ynder at blive udfordret selv.


Netværket er stedet, hvor kommunikations- og pressechefer deler dilemmaerne fra deres stillinger - hver gang udfordret af ærlige og nogle gange provokerende oplæg fra folk, der har været i stormens øje eller siddet med store beslutninger helt tæt på. Sidder du med ubesvarede faglige spørgsmål eller lyst til nyt tæt netværk, så er du oplagt medlem af netværket.

helge og mikkel 

Netværksledere: Helge Toksvig Bjerre & Mikkel Wolf

Mikkel Wolf Rasmussen er managing partner, co-founder hos rådgivningsvirksomheden Structured. Mikkel er en efaren strateg, analytiker og facilitator. Han har ledet analyseafdelinger på flere af Danmarks største bureauer, været kanalchef på TV 2 Play og direktør i en softwarevirksomhed.

Helge Toksvig Bjerre er ekspert i politisk kommunikation, kampagner og strategisk rådgivning. Helge har bl.a. været særlig rådgiver for boligminister Kaare Dybvad og er ejer af kommunikationsbureauet Community Agency.

Henvender sig til:

● Kommunikations- og pressechefer i politiske organisationer

● Sekretariatschefer

● Titel er ikke afgørende, men du skal have ledelsesansvar og ansvar for en del af kommunikationen i den organisation, du arbejder i.

Program og datoer

Netværket mødes 5 gange årligt. 4 halvdagsmøder fra 09.30-13.00 + et døgnmøde med overnatning.

Hvert netværksmøde har besøg af en ekstern oplægsholder, som dykker ned i et tema. Desuden vil netværkets medlemmer blive inviteret til at dele erfaringer i små grupper og via oplæg og besøg i de enkelte organisationer.


Møde 1: Onsdag d 24. April 2024 kl. 09.30-13.00 

Organisationens medier og platforme - hvad virker til hvad? Og hvor går udviklingen hen?

Det traditionelle medlemsblad er udfordret, og det er svært at skabe opmærksomhed over for medlemmerne og ud i mediebilledet. Og dog? Hvordan kan man orkestrere medieaktiviteter på tværs af platforme og styrke organisationens brand? Vi drøfter nye erfaringer fra deltagerne og får besøg udefra.

Jannick Blaksmark, Head of Social & Creative, Kræftens Bekæmpelse vil fortælle om, hvordan Kræftens Bekæmpelse involverer medlemmer og omverden med nytænkte kreative greb og optimerer de enkelte platforme til målgruppen.

Mød også Stine Glerup Søndergaard, som er kommunikationschef hos Lederne - Danmarks største lederorganisation. Hun vil fortælle om den rejse, Lederne er i gang med. Fra klassisk faglig organisation til en aktivistisk organisation, hvor bæredygtig ledelse er den strategiske overligger. Hvordan orkestreres rejsen på tværs af kanaler og hvordan sikrer man, at medlemmerne følger med?

Stine glerup 

Stine Glerup Søndergaard, kommunikationschef hos Lederne


Møde 2: 29. maj 2024 kl. 09.30-13.00

Samspillet mellem politisk valgte og den administrative del af organisationen. Hvad er det gode samspil?

Hvordan iscenesætter man bedst muligt de politisk valgte, styrker den politiske repræsentation og sikrer, at de politisk valgte mobiliserer? Hvordan sikrer man arbejdsro til organisation og en tydelig arbejdsfordeling? Hvor langt kan man trække
sit mandat som administrativ, og hvor er de politisk valgte helt afgørende?

Vi deler aktuelle erfaringer i netværket og møder en nyvalgt forperson og en ny kommunikationschef, der fortæller om onboarding og rollefordeling.


Møde 3: 5. september 2024 Døgnmøde: Hele dagen inklusiv overnatning.

Hvordan reagerer man som organisation udadtil og indadtil i et stormvejr? Hvad kan forberedes - og hvad beror på intuition?

Vi dykker ned i krisens dramaturgi og årsager. Forvetningsgabet til stakeholderne, og hvordan man kommunikerer hele vejen rundt. Hvordan sikrer man sig, at hele organisationen ved lige så meget, som der er i medierne? Vi får erfaringer fra beslutningstagere, der selv har stået i krise og skulle forklare eller forsvare sig foran rullende kameraer. Vi deler egne erfaringer i netværket i dyb fortrolighed og giver hinanden gode råd til aktuelle sager.

Vi får besøg af Kristian Wederkinck, pressechef By & Havn, som giver os indblik i håndteringen af Lynetteholm og hvilke overvejelser der ligger bag. 

Mød Martin Hansen, vicedirektør for Energistyrelsen, som fortæller om at skulle kommunikere via medierne om Danmarks forsyningssikkerhed og energi i en tid med store europæiske kriser og en krig tæt på.

kristian wedernick 

Kristian Wederkinck, pressechef By & Havn

Billede af Hindsgavls slot 

Døgnmødet finder sted på Hindsgavl Slot med overnatning, en historisk ejendom i Middelfart, der forener gammeldags charme med moderne faciliteter. Omringet af naturskønne områder er slottet perfekt for ro og inspiration.

Møde 4: 24. Oktober 2024 kl. 09.30-13.00 

Mediedækning som løftestang til politisk indflydelse.

Hvordan kan man gennem aktiviteter og udspil sætte dagsorden og få fornyet opmærksomhed og indflydelse? Hvad er de bedste cases fra 2023 og foråret 2024? Vi scanner mediebilleder og møder nogle af aktørerne bag. 

Møde 5: 28. november 2024 kl. 09.30-13.00

Kampagnestrategi og kobling til organisationens aktiviteter. Vi drøfter nye greb til at mobilisere om aktuelle sager som klima, trivsel og krise, og hvordan organisationens kampagneaktiviteter kobles til de frivillige og til omverdenen.

Pris: 

Prisen for deltagelse er 23.995 ex. moms. Forplejning og læringsmateriale er inkluderet.

Er du interesseret i at høre mere om forløbet?

Du er meget velkommen til at ringe eller skrive til Magnus Vind Lorenz, tlf. 93 85 81 86, [email protected].

 

 

Venter på PipeDrive..
Venter på PipeDrive..