Debat:
Der er langt fra ligestilling på uddannelserne, hvis du vil stifte familie

PeterB__gh1.jpg
9. aug. 2022 06.15
Dette er et debatindlæg. Det er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten - send dit indlæg til [email protected].

JEG HAR BÅDE TAGET en studentereksamen, været et hurtigt smut forbi universitetet og så har jeg taget erhvervsuddannelse. Jeg har set forskellen på første række. Og på vegne af familierne med ansatte i industrien, servicefag (privat/offentlige), hoteller og restaurationer, håndværksfag samt andre erhvervsfagligheder bliver jeg nødt til at råbe vagt i gevær. For vi har langt fra ligestilling, når det handler om de forskellige uddannelser, og når du ønsker at stifte familie. For det har en betydning om du har valgt en erhvervsuddannelse eller en akademisk.

LÆS OGSÅ: Danmark rasler ned af listen, når det gælder ligestilling

Det er især 3F's medlemmer, der arbejder på skæve tidspunkter. Tag renovationsarbejderen, som arbejder om natten/tidlig morgen, håndværkeren, der møder tidligt eller procesoperatøren, som arbejder på skiftehold.

Lige som andre får de børn. Balancen mellem arbejdsliv og familieliv er for alle en kunst, men for visse faggrupper er kunsten betydeligt sværere.

HVIS VI GERNE VIL give unge tryghed ved at vælge en erhvervsuddannelse, så bliver vi nødt til at se på samfundets mulighed for børnepasning. For det er ikke alle, der har bedsteforældre, som kan træde til – og slet ikke nu, hvor vi skal blive længere på arbejdsmarkedet. Vi skal få arbejdspladsen, politikerne og daginstitutionerne til at udvise fleksibilitet.

Vi fastholder fag i kønsroller, fordi én forælder er nødt til at have 8-16-job for at få dagligdagen til at hænge sammen med børn
Peter Bøgh Kjærulff, formand for Byggegruppen, 3F Frederiksborg og kandidat til forbundssekretær i 3F

Lad os bare være ærlige; det er langt fra alle landets kommuner, der tilbyder udvidet åbningstider eller døgnpasning i daginstitutionerne.

Vi fastholder fag i kønsroller, fordi én forælder er nødt til at have 8-16-job for at få dagligdagen til at hænge sammen med børn.

NÅR DU MODTAGER SU, udløser det enten 6 eller 12 måneder med dobbelt op på SU i barnets første leveår.

Det har man indført for at understøtte og motivere unge til både at tage en gymnasiale- eller videregående uddannelse og få børn imens. Her mangler ligestillingen hos folk, som tager en lærlinge- eller elevplads. Det er billigere at blive forældre under en erhvervsuddannelse. For at sikre ligestilling kunne det udløse et ekstra kontant AUB-tilskud direkte til den enkelte elev eller lærling de første 6-12 måneder i barnets første leveår.

Samtidig er der i flere overenskomster stadig ikke fuld løn til forældre under hele barslen, men alene under forældreorloven. Dermed stiller overenskomsten nogle gange elever/lærlinge ringere end folk på SU, når de får børn.

VI ER FØRST I MÅL med ligestilling på barselsområdet, når der er sikret fuld løn i hele barselorlovsperioden for begge forældre – uanset familiens sammensætning - i alle overenskomster. Og i den sammenhæng bliver vi nødt til at erkende, at visse overenskomster snart er forældet.

LÆS OGSÅ: EL-profil: Jeg trodser reglerne og tager min barsel

I bund og grund står vi med et strukturelt ligestillingsproblem. Dels i forhold til samfundets indretning, dels i forhold til åbenlys forskelsbehandling af (kommende) forældre afhængig af deres uddannelsesbaggrund.

Lad os gøre op med skævvridningen for de kommende generationer og fremtidens arbejdsmarked.

Deltag i debatten - send dit indlæg på maks. 600 ord til [email protected].