Kvindelig møbelsnedker:
Graviditet er altså ikke anderledes, end når en mandlig medarbejder får en midlertidig skade

Cille_Skaarup_m__belsnedker_og_ambassad__r_Boss_Ladies_1920_px
22. sep. 2022 06.30
Dette er et debatindlæg. Det er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten - send dit indlæg til [email protected].
Som kvinde - og dermed repræsentant for halvdelen af befolkningen - er det et levevilkår at bære barnet i 'projekt baby'.

JEG STÅR FOR ENDEN af trappen på fabrikken, over halvvejs inde i min graviditet. På toppen står min chef sitrende i sin frustration over det besvær, han nu har på grund af mig og mit ufødte barns rettigheder for at komme sund og rask ud af min mave.

Graviditet er ikke anderledes, end når en mandlig medarbejder får en midlertidig skade og skal kompenseres for den

Cille Skaarup, møbelsnedker og Boss Ladies-ambassadør

Han råber ned til mig: at han ”aldrig vil ansætte nogen i den fødedygtige alder igen”, hvorefter han går sin vej og efterlader mig alene med mine tårer og skyldfølelse over at ødelægge hans forretning.

LÆS OGSÅ: Når far går på barsel skal der skabes en helt ny familiekultur

HER PÅ BAGKANTEN af de ting, der blev sagt månederne efter, jeg meddelte mine lykkelige omstændigheder, grubler jeg: Kunne det havde været undgået, hvis vi havde haft en plan i virksomheden 

Som udlært i en mandsdomineret branche ved jeg, at graviditet en helt ny verden for mange arbejdsgivere. Derfor er det arbejdsgivernes pligt at sætte sig ind i de hensyn, der skal tages. Graviditet er ikke anderledes, end når en mandlig medarbejder får en midlertidig skade og skal kompenseres for den.

Børn er fremtidens arbejdskraft
Cille Skaarup, møbelsnedker og Boss Ladies-ambassadør

Ligeledes mener jeg, at vores fagforeninger og ungdomsuddannelser skal blive bedre til at guide og undervise vores unge piger i de rettigheder, de har som gravide, Eventuelt specifikt guide dem inden for det fag, de er i, om det er tømrer, maler eller smed.

LÆS OGSÅ: Spanien vil give kvinder fri, når de har menstruation

Der bør være plads i alle brancher til, at de, der vil og kan skabe en familie, også kan gøre det.

Børn er fremtidens arbejdskraft.

Deltag i debatten - send dit indlæg på maks. 600 ord til [email protected].