Rosenkrantz-Theil udelukker merkantile fag på klimaerhvervsskolerne

unnamed
“Vi kommer ikke til at give op i forhold til at forsøge at præge det her,” lød det fra HK-formand Anja C. Jensen som reaktion på, at børne- og undervisningsministeren ikke vil lade merkantile uddannelser indgå i fagene på klimaerhvervsskolerne. Foto: Andreas Antoni Lund
21. jun. 2022 06.00
Der skal alene være tekniske fag på klimaerhvervsskolerne, fastslår børne- og undervisningsministeren. HK kalder det en klar fejl og misforståelse og vil kæmpe for at få ministeren til at ændre mening.

Forbundsformand for HK Anja C. Jensen lagde egentlig ud med at sige, at hun var blevet mere og mere positiv, for hver gang hun hørte børne- og undervisningsministeren tale om de tre klimaerhvervsskoler, som regeringen planlægger at opføre. 

“Jeg håber, at det er en fejl, at det ser ud til, at klimaerhvervsskolerne alene skal indeholde de tekniske uddannelser,” lagde hun forventningsfuld ud med at sige.

Vi har snævret det ind til at være de tekniske fag på baggrund af, hvor der kommer til at mangle mest arbejdskraft
Pernille Rosenkrantz-Theil, børne- og undervisningsminister

Men forbundsformandens optimisme blev hurtigt skudt ned ved en paneldebat om klimaerhvervsskolerne på Folkemødet på Bornholm fredag den 17. juni. Her fastslog børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) helt utvetydigt, at hun ikke har tænkt sig at lade de merkantile uddannelser indgå i klimaerhvervsskolerne, hvilket ellers har været et udtalt ønske fra HK, Dansk Erhverv og Uddannelsesforbundet.

“Vi har snævret det ind til at være de tekniske fag på baggrund af, hvor der kommer til at mangle mest arbejdskraft,” lød det fra Pernille Rosenkrantz-Theil, der påpegede, at det var “med åbne øjne”, at hun havde sorteret de merkantile fag fra.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste
viden om forholdene på
EUD, FGU, AMU,
skills og
uddannelsespolitik

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Uddannelse
Allerede abonnent?

Glemt kodeord