Forfatter:
Er Mette Frederiksen en Ninn-Hansen med egen tamilsag?

Lisbeth_Riisager_Henriksen__portr__tfoto_20191022
17. okt. 2019 20.35
Hvis det kan bevises, at daværende beskæftigelsesminister Mette Frederiksen i forbindelse med sin førtidspensionsreform havde til hensigt at hegne et retskrav om førtidspension ind i en de facto kvote, så er det en meget alvorlig sag, der tåler sammenligning med tamilsagen.

MÅLTAL SPILLER EN VÆSENTLIG ROLLE i forringelserne af førtidspensions- og fleksjobordningen fra 2012.

Det var et ufravigeligt krav fra daværende beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), at reformen skulle give en samlet besparelse på 1,9 milliarder kroner på statens finanser årligt i 2020 og godt 3,5 milliarder kroner i 2032. I lovbemærkningerne stod der, at der ”… skal udarbejdes måltal for udviklingen på fleksjob- og førtidspensionsområdet”, at de ”… konkrete måltal er direkte udledt af beregningerne bag konsekvenserne af reformen”, og at der vil ”… være en sammenhæng mellem målopfyldelse og opnåelse af de forventede besparelser.”

LÆS OGSÅ: Rystet Mette F.: "Det er jo fuldstændig gak"

Planen var at opnå det aftalte provenu ved at styre kommunerne stramt. I 2013-2014 krævede Mette Frederiksen kvantitative mål for det maksimale antal tilkendelser af førtidspension via kommunernes årlige beskæftigelsesplaner. I 2015 bortfaldt dette ministerielle krav, men ikke desto mindre fortsatte en række kommuner med at fastsætte disse måltal.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord