Så er rygeloven i hus

29. maj 2007 19.30
Folketinget vedtog i dag rygeloven, der sikrer røgfri miljøer på restauranter og caféer. Kun de radikale stemte imod. De mener ikke loven beskytter godt nok mod passiv rygning.
Der er lidt tid at løbe på endnu. Men den 15. august skal cigaretterne skoddes på arbejdspladser, værtshuse og uddannelsessteder. Der træder den nye rygelov nemlig i kraft.

Men selvom loven både forbyder rygning næsten over alt i det offentlige rum, så mener de Radikale ikke, at loven beskytter godt nok mod passiv rygning, skriver DR Nyheder.

De Radikale står som eneste parti uden for aftalen, og partiets sundhedsordfører, Charlotte Fischer, mener ikke, at loven beskytter godt nok mod passiv rygning.

- Loven tvinger medarbejdere til at arbejde i lokaler fyldt med røg. Medarbejdere vil ikke kunne sige nej til at holde møder i røgfyldte kontorer. Serverings- og rengøringspersonale har bare at rydde op i restauranters rygerum. Det er en social hån på et område, hvor uligheden i forvejen er stor, siger hun.

Hun mener trods alt, at loven er et fremskridt i forhold til tilstanden i dag, men hun kalder alligevel slutresultatet for en "politisk falliterklæring".

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord