Tonni Hansen er formand for 3F Sydfyn og LO Sydfyn, og så har han tidligere været næstformand i SF. Fra 1. januar 2018 er han borgmester på Langeland. Foto: Simon Skipper/Scanpix.

SFer og 3Fer:

3Fformand ny borgmester på Langeland: Sådan vil han skaffe job til øen

23. nov 2017
Langeland skal tiltrække nye, grønne arbejdspladser. Og jobcentrene skal droppe bureaukratiet og i stedet opkvalificere de ledige øboere til nye job. Sådan lyder planen fra 3Fformanden Tonni Hansen SF, der netop med kæmpe opbakning er blevet valgt til borgmester på Langeland.

 

Noget af det første Langelands kommende borgmester, Tonni Hansen (SF), gjorde på valgnatten mellem tirsdag og onsdag, var at oprette et grønt udviklingsråd. Det skal tiltrække nye, grønne arbejdspladser til øen sydøst for Fyn.

Og i stedet for at kontrollere de ledige »i hoved og røv« skal jobcentrene - i et tæt samarbejde med fagforeningerne - sørge for at opkvalificere de ledige til de forhåbentlig mange nye job, som fremtiden bringer.

Sådan lyder planen fra formanden for 3F Sydfyn, Tonni Hansen, som fra 1. januar 2018 er Langelands nye borgmester.

»Det har været et stort tema i valgkampen at få arbejdspladser til øen. Folk er jo vildt glade for at bo her på grund af den smukke natur og det fantastiske sammenhold, men hvis de unge familier skal pendle til Fyn hver dag, så ender de med at flytte herfra,« siger den kommende SF-borgmester.

 

Vi vil være 'first movers' i Danmark, når det kommer til grønne arbejdspladser. Tonni Hansen (SF), kommende borgmester på Langeland

Tonni Hansen gik derfor til valg på at skaffe flere arbejdspladser til Langeland, og det skal det grønne udviklingsråd hjælpe med.

- Er det udviklingsråd noget, der er arbejdspladser i?

»Ja, for helvede! Vi vil være 'first movers' i Danmark, når det kommer til grønne arbejdspladser. Folketinget har afsat en pulje på 50 millioner kroner til at arbejde med bedre udnyttelse af biomasse til bioplastik og bioetanol. Når de nye arbejdspladser opstår, skal de til Langeland,« siger han.

Men hvad kan du som fagforeningsmand gøre for at skabe arbejdspladser?

»Hvis en virksomhed overvejer at slå sig ned her, så er fagforeningen der øjeblikkeligt og spørger, hvad de skal bruge af arbejdskraft.«

»Vi har et tæt og tillidsfuldt samarbejde mellem fagforeningerne og jobcentrene, så de har ingen problemer med at formidle uddannelse og opkvalificering til de arbejdsløse medlemmer. Så vi er allerede godt i gang, men der skal sættes turbo på arbejdet,« siger Tonni Hansen.

Du har sagt, at medarbejderne på jobcentrene skal sættes fri. Hvordan går det med det?

»Vi skal i gang med at gennemgå alt, hvad der findes af registreringer af ledige. Vi skal kun lave de registreringer, vi er pålagt.«

»Og ellers skal vi skrotte lortet og have tillid til, at medarbejderne i kommunen gerne vil udføre et godt stykke arbejde og gøre borgerne glade og tilfredse. Det gør man ikke ved at registrere borgerne i hoved og røv, men ved at støtte op om deres ønsker og ideer og hjælpe dem igennem systemet,« siger han.

Stormer ind på borgmesterpost

Tonni Hansen (SF) nærmest stormer ind på posten som borgmester fra 1. januar på Langeland. SF er med ham i spidsen gået fra en opbakning på 4 procent af vælgerne på Langeland til hele 33 procent. 

Den 59-årige Tonni Hansen har tidligere været aktiv i kommunalpolitik. Han kommer til borgmesterposten fra et arbejde som valgt formand for 3F Sydfyn. 

Tonni Hansen har som den eneste SF'er fået en borgmesterpost (hvis man ser bort fra borgmesterposter i storbyerne).

Kontakt
Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser

Cookies

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til abonnementer, jobannoncer eller generelt behov for hjælp, så skriv til [email protected] eller ring 93 99 04 60 ...