Tømrerfirmaer og andre virksomheder skal have besøg af indsatsstyrker, som skal hjælpe dem med at tage flere lærlinge. Det foreslår 3F lige før trepartsforhandlinger om mangel på praktikpladser.  Foto: Arkivfoto: Mads Nissen/Scanpix.

PRAKTIKPLADSPRES:

Fagboss: Indsatsstyrke skal få arbejdsgivere til at åbne dørene for elever

13. apr 2016
Der skal oprettes indsatsstyrker for at skaffe flere praktikpladser til unge. Og arbejdsgiverne skal i højere grad end nu straffes økonomisk, hvis de ikke giver plads til elever. Det ønsker formanden for 3F lige før nye trepartsforhandlinger.

Nu skal der for alvor gøres noget ved, at tusindvis af unge står og mangler en praktikplads for at kunne gøre deres uddannelse til faglærte færdig. For at skaffe plads til flere lærlinge i tømrerfirmaer, autoværksteder og på fabrikker skal der oprettes indsatsstyrker.

Det ønske har Per Christensen, som er formand for landets største fagforbund, 3F. Han er parat til at bruge både pisk og gulerødder for at få virksomheder til at tage flere elever.

Den årelange mangel på praktikpladser bliver et centralt emne, når fagbevægelse, arbejdsgivere og regering fredag begynder treparts-forhandlinger igen.

Indsatsstyrker for elevpladser

Lige nu mangler omkring 11.000 elever på erhvervsudddannelserne en praktikplads ifølge de nyeste tal. Heraf er omkring 4.000 gået i stå på deres uddannelse, fordi de ikke har fået en elevplads.

(Artiklen fortsætter under grafikken)

For at skaffe flere praktikpladser foreslår Per Christensen, at man laver en meget målrettet indsats.

»Vi ønsker, at man rundt om i landet opretter særlige indsatsstyrker. De skal tage rundt og banke på hos virksomhederne og prøve på at få dem til at tage elever. Nogle af firmaerne har brug for en kærlig hånd i ryggen til at klare administration og andre opgaver i forbindelse med at have elever,« siger Per Christensen.

»Indsatsstyrkerne kan tage unge mænd og kvinder med ud til arbejdsgiverne og sørge for, at de får mulighed for at kigge hinanden i øjnene,« siger Per Christensen, formand for 3F. Foto: 3F.

Han mener der er stor værdi i, at man bringer mulige lærlinge og arbejdsgivere sammen. 

»Indsatsstyrkerne kan tage unge mænd og kvinder med ud til arbejdsgiverne og sørge for, at de får mulighed for at kigge hinanden i øjnene. Vi ved fra andre sammenhænge for eksempel med ledige, at når man skaber et personligt match mellem arbejdsgivere og ansøgere, så sker der noget.«

Branche-kendere ønskes 

Adspurgt om hvem der skal stå for indsatsstyrkerne, siger Per Christensen:

»Det kunne være erhvervsskolerne eller jobcentrene. Man kunne ligefrem i indsatsstyrkerne ansætte nogle, der selv har arbejdet med deres hænder og kender til forholdene og sproget for eksempel på byggepladser, i industrien eller på hoteller.«

»En af udfordringerne i dag er jo, at nogle af dem, der skal guide unge i forhold til erhvervsuddannelser, ikke selv har arbejdet med hænderne men har gået på boglige uddannelser og ikke kender til at være ufaglært eller faglært.«

Vi skal ikke sparke hverken opad eller nedad i uddannelses-systemet Per Christensen, formand for 3F.

De kildne spørgsmål i forhandlingerne om at fremskaffe praktikpladser bliver: Hvem skal løfte opgaven? Hvad skal der gøres? Og hvor skal pengene komme fra?

Per Christensen er ikke i tvivl om, hvem der må tage det største ansvar.

»Virksomhederne skal åbne deres døre mere for elever. Nogle steder i for eksempel byggebranchen er der virksomheder, der uanset konjunkturerne er flinke til at tage elever,« siger Per Christensen og fortsætter:

»I andre brancher derimod halter det gevaldigt. Eksempelvis satte Dansk Industri en stor kampagne i gang og kontaktede 1.000 industrivirksomheder for at få dem til at oprette lærepladser. Men efter ti måneders indsats var det kun blevet til 165 nye lærepladser.«

»Det her med at skaffe flere praktikpladser er altså ikke noget, man bare sådan lige gør.«

Byggeriet skal presses mere

Ud over indsatsstyrker og mere pisk/gulerod i AUB, er der mange andre håndtag, man kan bruge til at fremskaffe praktikpladser. For eksempel foreslår Enhedslisten, at når kommuner og regioner skal have udført større byggeprojekter, skal der være et obligatorisk krav til leverandørerne om at oprette et vist antal lærepladser. 

»Det lyder som en rigtig god idé,« siger Per Christensen og fortsætter:

»Jeg er nemlig noget bekymret over, at Dansk Byggeri nu laver flere frivillige aftaler med kommunerne om lærepladser ved større byggerier. Jeg skal ikke være negativ over for det, men jeg tvivler på effekten af det. At gøre det obligatorisk at oprette læreplader vil have større virkning.«

Gør faglært lækkert

Overordnet set er man trods en reform af erhvervsuddannelserne, som trådte i kraft forrige år, langt fra i mål med at få unge til at vælge at blive faglærte. Faktisk er der forholdsvis færre unge ansøgere til erhvervs-uddannelserne i år sammenlignet med 2015.

»Der skal gøres mere for at sikre kvaliteten af erhvervsuddannelserne og gøre dem lækre og attraktive for unge mennesker. Man kan eksempelvis samle gymnasie- og erhvervsuddannelser på campuser, hvor unge så gerne skal opleve, at det er spændende og givende, hvad enten de drejer til højre eller til venstre, når de vælger uddannelse,« siger Per Christensen.

- Hvad er dit succeskriterie for denne runde af trepartsforhandlinger?

»Det kan jeg ikke afsløre helt nu. Men jeg håber på, at vi får skabt nogle modeller for at få åbnet flere døre for unge, der gerne vil i praktik og være faglærte,« siger 3F-formanden og afslutter:

»Og så skal vi gerne skabe nemmere og bedre adgang til videre- og voksenuddannelse for dem, der har fået mindst uddannelse. Det er fra den ende af skalaen, vi skal bruge penge, hvis vi er kloge i Danmark.«

Kontakt
Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser

Cookies

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til abonnementer, jobannoncer eller generelt behov for hjælp, så skriv til [email protected] eller ring 93 99 04 60 ...