Naser Khader: Børn skal ikke fødes til kontanthjælp

6. okt 2019

DEN NYE SOCIALDEMOKRATISKE regering har startet perioden med at sætte kontanthjælp- og integrationsydelserne op.

Det er den helt gale vej at gå. Vi skal i stedet fokusere på, hvordan vi får folk i arbejde!

LÆS OGSÅ: Ældre får sparekniven: Kommune skærer på bad og rengøring

I Det konservative Folkeparti mener vi, at arbejde er det, der virker, og på alle måder kan få mennesker til at blomstre.

Det giver økonomisk frihed. Man kan forsørge sig selv og sin familie. Økonomisk frihed giver ligestilling og ligeværd i parforhold. Man bliver en god rollemodel for sine børn og undgår dermed negativ social arv.

Arbejde er medicinen, der skal bryde mønsteret, så fremtidens børn ikke fødes til kontanthjælp
Naser Khader, beskæftigelsesordfører (K)

Netop negativ social arv er noget, der kendetegner kontanthjælpsområdet. Opgørelser viser, at kontanthjælpen går i arv fra forældre til børnene. To ud af tre af de unge kontanthjælpsmodtagere under 30 år har mindst én forælder, der også har været på kontanthjælp.

De unge kontanthjælpsmodtagere arver altså kontanthjælpen og den livsstil, der følger med fra deres forældre.

LÆS OGSÅ: Naser Khader med opsang: "Der er ikke noget, der hedder førtidspension i Syrien"

Vi præges alle af vores opvækst. Børn spejler sig i deres forældre. Vi forældre er rollemodeller på godt og ondt. Særligt i barndommen er vi modtagelige over for mønstre i de relationer, vi indgår i.

Det betyder noget, om mor og far har en fast hverdagsrytme og står op og går på arbejde eller bliver hjemme på sofaen. Om mor og far indgår i et socialt og fagligt fællesskab med gode kolleger, eller om de isolerer sig i ensomhed på sofaen. Og om mor og far bruger dagen på at udføre meningsfuldt arbejde, som de fortæller om ved aftensbordet, eller om dagen har været brugt på meningsløst tv-kiggeri på sofaen.

DET ER DERFOR FORKERT at tro, at en højere kontanthjælpsydelse – som den Mette Frederiksen nu vil give kontanthjælpsfamilierne – vil forbedre familiers livsbagage. Regeringen har besluttet at hæve kontanthjælpen, så en enlig kontanthjælpsmodtager med to børn går fra at have 18.300 kr. udbetalt om måneden til godt 20.000 kr. udbetalt om måneden – efter skat.

LÆS OGSÅ: Debattør til Naser Khader: Tag en tudekiks, og stop med at ævle for meget

Men højere kontanthjælp er desværre den helt forkerte medicin. Børnene får ikke de rollemodeller, de har brug for.

Man kan ikke give familierne en højere kontanthjælp og forvente, at problemet er løst. Tværtimod bliver det mere økonomisk attraktivt for familierne at blive på kontanthjælp.

Mere attraktivt at isolere sig derhjemme frem for at melde sig ind i fællesskabet på arbejdsmarkedet. De sociale problemer bliver ikke løst. Helbredet bliver ikke bedre. Men risikoen for, at kontanthjælpen bliver del af bagagen for kontanthjælpsbørnene stiger. Kontanthjælpen bæres videre fra generation til generation.

LÆS OGSÅ: Regeringen indgår aftale: Fattige børnefamilier får tilskud

Vi skal have folk i arbejde. Vi skal bryde den negative sociale arv for børnene. At få folk i arbejde - uanset hvor lidt de kan - er den bedste socialpolitik.

Vi vil give mennesker, familier, voksne og børn en lysere fremtid. Vi skal have folk med i fællesskabet på arbejdsmarkedet. De skal have noget at stå op til og nogle at dele dagen med.

Det giver livskvalitet og økonomisk frihed.

Samtidig forebygger vi, at kommende generationer sidder fast i kontanthjælpsfælden. Arbejde er medicinen, der skal bryde mønsteret, så fremtidens børn ikke fødes til kontanthjælp.

Det vil jeg kæmpe for.

Kontakt
Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser

Cookies

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til abonnementer, jobannoncer eller generelt behov for hjælp, så skriv til [email protected] eller ring 93 99 04 60 ...