- Vi har alle et ansvar for at ændre den kultur, som vi har nu, siger Harun Demirtas. Foto: Privat

Opråb til sygeplejersker: Forhandl din løn og drop den pæne pige

15. jul, 17:41
Sygeplejerskerne på de danske hospitaler skal ikke være bange for at forhandle om højere løn og bedre vilkår, mener næstformand i Dansk Sygeplejeråd Hovedstaden.

Der bliver ofte løbet stærkt på gangene i de danske sygehuse, men mange sygeplejersker burde være bedre til at løbe ind til chefen og forhandle løn. 

Sådan lyder meldingen fra Harun Dermirtas, der er 2. næstformand i Dansk Sygeplejeråd Hovedstaden. Han arbejder til dagligt på Rigshospitalet i København, og kender til mange sygeplejersker, der ikke føler sig selvsikre nok til at tage en lønforhandling. 

LÆS OGSÅ: Mangel på sygeplejersker: Nu skal arbejdsgiver betale

- Flere af dem, jeg taler med, føler sig generte og får ondt i maven ved tanken om et nej til lønforhøjelse. Men det er jo helt normalt og ufarligt, hvis man er ingeniør eller advokat. I fagforeningen vil vi kæmpe for bedre vilkår og løn, når det kommer til overenskomsten, men man kan også gøre meget selv, siger Harun Dermirtas til A4Nu. 

Opråbet kommer oven på en historie, som DR Østjylland bragte tidligere i dag. To sygeplejersker fra Aarhus mente ikke, at de fik nok i tillæg baseret på deres erfaring, men da de fik et nej til forhøjelse af tillægget, sagde de op og fik arbejde på et sygehus i Norge. Siden er de vendt hjem til Aarhus til de samme stilligner med forbedrede vilkår og højere løn.

- Det er super sejt gået og er med til at sende et klart signal om, at man skal anerkendes for sine kompetancer. Vi sygeplejersker skal ikke være bange for at sige, hvad vi er værd. Hvis nogle går rundt og tænker, at de skal være den 'pæne pige', der ikke vil skabe påstyr, så håber jeg, at de måske vil overveje det igen, siger Harun Dermirtas.

Alle skal tage ansvar

Det er ifølge Harun Demirtas blevet normalt, at sygeplejersker skriver under på jobkontrakter uden, der er forhandling om arbejdstid, opgaver eller løn. 

Stillingen kan være for spændende, eller det kan føles 'farligt' at skulle stille krav til en kommende chef. Det er dog med til at skabe en kultur, hvor alt for mange tager til takke med mindre løn end de burde.    

Harun Demirtas erkender samtidig, at det langt fra er alle, som tør sige jobbet op og rykke til Norge, hvis ikke forholdene er, som man gerne vil have dem. Derfor er det fagforeningens opgave at støtte de medlemmer, som ikke har let ved at prikke chefen på skulderen og bede om mere i løn. 

- Vi har alle et ansvar for at ændre den kultur, som vi har nu. I Dansk Sygeplejeråd råber og skriger vi om, at vores kolleger skal forhandle deres løn lokalt. Vi kommer med kampagner og skriver om det på sociale medier og i vores medlemsblad. Selv når der bliver uddelt nåle til de færdiguddannede, så står vi klar til at tale med dem om det her. For det kræver tid og hårdt arbejde at få alle med, siger Harun Demirtas.  

Hans budskab til såvel nyuddannede som erfarne sygeplejersker er det samme:

- Tag ikke et arbejde - om det er drømmejobbet, det nye eller det første - uden at have forhandlet om vilkår og løn.

Kontakt
Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser

Cookies

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til abonnementer, jobannoncer eller generelt behov for hjælp, så skriv til [email protected] eller ring 93 99 04 60 ...