Der skal bygges en ny metrolinje til Sydhavnen i København. Det og to andre megabyggerier sætter gang i en jobfest i hovedstadsområdet.  Foto: Bax Lindhardt/Scanpix.

Superbyggerier:

Over 15.000 nye arbejdspladser på vej til hovedstaden

11. dec 2017
Med tre nye megabyggerier metro, letbane og sygehus er der udsigt til jobfest i og omkring København. Både fagbevægelse og arbejdsgivere håber, at de nye byggerier sætter gang i stor jobrotation, som kan komme kontanthjælpsmodtagere og andre ledige til gode.

 

Tusindvis af nye arbejdspladser er på vej til hovedstadsområdet. Jobfesten kommer især bygge- og anlægsbranchen til gode, når arbejdet med en ny metrolinje til Sydhavnen i København, Hovedstadens Letbane rundt om det vestlige København og med det nye supersygehus i Hillerød for alvor kommer i gang i de kommende år.

Ifølge en endnu ikke offentliggjort rapport fra rådgivningsvirksomheden Cowi er der udsigt til mere end 8.000 nye arbejdspladser direkte på de tre projekter frem til og med 2023.

Dertil kommer et næsten lige så stort antal job, som vil spire frem i København og andre dele af landet - afledt af aktiviteterne på de store byggepladser. Alt i alt forventes de tre megaprojekter at give over 15.600 nye arbejdspladser i flere år.

I fagbevægelsen ser formand for LO Hovedstaden, Per Olsen, frem til den forestående jobfest, der topper i 2020 og 2021.

Jeg er voldsomt begejstret for udsigten til, at flere kommer i arbejde og bliver selvforsørgende. Per Olsen, formand for LO Hovedstaden

På linje med LO Hovedstadens formand håber hun, at en sidegevinst ved byggeboomet vil være, at der bliver plads til ledige på andre projekter.

»Det, man skal have fokus på, er, at der faktisk er et potentiale blandt de aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, som ikke er forløst. Det kan godt være, at de ikke kan arbejde 37 timer om ugen, men så måske 30 timer,« siger Louise Pihl.

Hun henviser til, at der i 2013-2015 kom over 10.000 flere i beskæftigelse i byggebranchen, og at en stor del af dem var kontanthjælpsmodtagere, efterlønnere og tidligere sygemeldte.

Ifølge Louise Pihl er det »rigtig fornuftigt«, at jobcentrene kommer på banen, men indsatsen skal prioriteres på den rigtige måde, pointerer hun:

»Når jobbene er klar, er det en god idé, at jobcentrene indgår uddannelsesaftaler med virksomhederne. Men det er ikke en god idé, at jobcentrene uddanner til lager,« siger Louise Pihl og fremhæver, at seks ugers kursusforløb, hvor deltagerne får styr på en række basiskompetencer også kan være adgangsbillet til et job i byggebranchen.

Artiklen er siden den første offentliggørelse blevet opdateret med citater fra Nicolaj Drøschler, leder af jobcentret i Glostrup Kommune. 

Kontakt
Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser

Cookies

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til abonnementer, jobannoncer eller generelt behov for hjælp, så skriv til [email protected] eller ring 93 99 04 60 ...