Karina Rohr, blogger og socialrådgiver

Socialrådgiver Karina Rohr:

Jeg håber regeringen har vilje

27. jun, 14:30

EFTER ET VALG må man spørge sig selv, om der bliver bedre plads til det sociale arbejde. Vores arbejdes kvalitet afhænger ikke kun af den enkelte socialrådgivers kvalitet, menneskelighed, kreativitet, og evne til at finde veje ud, der, hvor det ser mørkest ud. Det afhænger ikke kun af, om vi har gode kolleger, ledelser der vil det rigtige – og ordentlig belysning, frugtordning og hævesænkeborde. Vores arbejde er i meget høj grad betinget af den politiske dagsorden, de regler, der sættes op, og det syn politikerne har på de mennesker, der har brug for en hånd.

Jeg håber, vi dropper tanken om, at alle problemer kan løses med beskæftigelse – og ser på, om nogle af alle de medmennesker, der er fanget i sygdom og fattigdom, kunne få et værdigt liv.
Karina Rohr, socialrådgiver

Den nye regering får vi – det interessante bliver i hvor høj grad, om vi også får en ny politik. Jeg håber, der bliver plads til det sociale arbejde på brugernes præmisser – hvor mennesker mødes med tillid, med en indstilling fra systemet om, at de sikkert gerne vil fungere så godt som muligt, at de sikkert gerne vil bidrage med det, de kan. Jeg håber, vi får et samfund, hvor politikerne giver plads til de gode historier fra de udsatte områder, og ikke sovser os ind i mere uretfærdig ghettolov, mere mistro og ulighedsskabende reformer.

JEG HÅBER, der bliver skabt en økonomisk ramme for kommunerne – hvor vi kan gøres fri af budgetlovens snærende bånd, der forhindrer langsigtet planlægning, og umuliggør, at kommunerne opprioriterer velfærden af frygt for at ramme udgiftsloftet, og de økonomiske sanktioner, der følger med.

LÆS OGSÅ: Debat: Budgetloven – hvorfor skal den skrottes?

Jeg håber, vi dropper tanken om, at alle problemer kan løses med beskæftigelse – og ser på, om nogle af alle de medmennesker, der er fanget i sygdom og fattigdom, kunne få et værdigt liv. Sygdom bør ikke være en forbrydelse – som mennesker behandles lige nu, skulle man næsten tro det.

Jeg håber vi får et opgør med rigide regler og kontrolsystemer – der gør det svært at etablere et godt og ligeværdigt samarbejde med de mennesker, der har brug for systemet. Jeg håber, der bliver plads til at socialrådgivere – hvor end vi er placeret – kan bruge de kompetencer og den faglighed vi har med, til rent faktisk at hjælpe mennesker med at skabe en positiv forandring.

JEG TROR, der er råd til en ordentlig velfærd. Det tror økonomiprofessor og tidligere overvismand Christen Sørensen også, han siger; ”Danmark har en superstærk økonomi. Vi har haft et overskud på betalingsbalancen på 160 mia. kroner i mindst fem år, og vi har stort set fuld beskæftigelse. Vi kan sagtens finansiere en ordentlig offentlig sektor”.

LÆS OGSÅ: Blogger: Politisk fyring er en trussel mod socialrådgivere

Der er penge nok til velfærden, penge nok til at lade os gøre et ordentligt stykke arbejde. Den kommende tid vil vise, om der også er vilje ...

Kontakt
Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser

Cookies

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til abonnementer, jobannoncer eller generelt behov for hjælp, så skriv til [email protected] eller ring 71 74 73 77 ...