3F København: Folketinget træffer hovedløs beslutning

S__ren_Becker_og_John_Ekebj__rg-Jakobsen
John Ekebjærg-Jakobsen og Søren Becher hhv. formand og a-kasseleder, 3F København
Dette er et debatindlæg. Det er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten - send dit indlæg til [email protected].

I EN TID hvor der er brug for kvalificeret arbejdskraft, har Folketinget besluttet at stoppe støtten til arbejdsløse, der vil uddanne sig med it-kundskaber og engelsk. Og det sker, selvom arbejdsgiverne inden for især service- og rengøringsområdet efterspørger netop disse kvalifikationer.

Med virkning fra den 1. januar 2022 har Folketinget valgt at stoppe bevillingerne til FVU – IT og FVU – engelsk.

Debatindlægget fortsætter under billedet

Foto: Screenshot fra bekendtgørelsen på Retsinformation.dk.

Der er tale om en besparelse, der rammer nogle af de dårligst uddannede og dårligst stillede grupper på arbejdsmarkedet. Der er tale om en hovedløs beslutning, som må laves om.

DER ER BRUG FOR FLERE bevillinger – ikke nedskæringer - for at opkvalificere ufaglærte arbejdsløse inden for service- og rengøringsområdet, så de igen kan komme i arbejde.

LÆS OGSÅ: Direktør advarer: Ansatte er for dårligt uddannede til at arbejde med robotter

Corona-nedlukningen lærte os som fagforening og A-kasse, at de medlemmer, der ikke er i besiddelse af tilstrækkelige IT-kvalifikationer, står meget dårligt. De kan ikke honorere kravene til den digitale kommunikation, og de risikerer at blive isoleret og komme endnu længere væk fra arbejdsmarkedet.

Også i det lys er det en virkelig dårlig idé at gøre det vanskeligere at dygtiggøre sig på dette område.

Deltag i debatten - send dit indlæg på maks. 600 ord til [email protected].
GDPR