A4 Synspunkt
Akademikerne:
Ny undersøgelse bekræfter tikkende bombe under arbejdsmiljøet

Arbejdsmiljøet i virksomheder uden overenskomst er under pres. Særligt efter en dom i Højesteret. Arbejdsgivere kan nu uden videre fyre arbejdsmiljørepræsentanter, og det er et problem, arbejdsgiverne og ministeriet bør anerkende, mener Akademikerne.

A4 Synspunkt
CEPOS:
Danskerne bliver ramt af høje skatter

Danmark har fortsat et højt skattetryk, og det er (desværre) ikke en myte, heller ikke selvom man sørger for at lave de nødvendige korrektioner.

A4 Synspunkt
AE:
Danmarks skattetryk ligger ikke i toppen, men i midten

Det er en myte, at Danmark har ét af de allerhøjeste skattetryk i den vestlige verden. Sammenligner vi os med de øvrige vesteuropæiske lande, ligger vi snarere i midten. Myten skyldes, at de mest anvendte opgørelser dybest set sammenligner usammenlignelige tal.

A4 Synspunkt
Europæisk ID-kort til arbejdstagere skal bekæmpe social dumping

Europa skal lade sig inspirere af et pilotprojekt i København, hvor håndværkere på byggepladser bliver udstyret med et ID-kort, der skal styrke indsatsen mod social dumping. Det mener EU-parlamentariker Marianne Vind (S).

A4 Synspunkt
Lokomotivinstruktør med opsang:
Vores arbejdsmiljø – også dit ansvar!

Vi skylder at passe bedre på hinanden. For borgernes sikkerhed og for lokoførernes arbejdsmiljø. Det skriver Næstformand i Dansk Jernbaneforbund og lokomotivinstruktør Preben Steenholdt Pedersen.

A4 Synspunkt
DI analyse:
Kommunaldirektører: Nu har vi fokus på virksomhedernes forhold

Rundt om i landets kommuner har man i dag større fokus på at skabe et godt erhvervsklima end tidligere, mener kommunaldirektører. De anerkender dog også, at der stadig er rum for forbedringer.

A4 Synspunkt
Professor:
Der er råd til en kortere arbejdsuge - hvorfor diskuterer vi det ikke?

Danskerne ønsker at arbejde mindre, ikke mere. Så hvorfor ikke diskutere muligheden for en kortere arbejdsuge, når nu samfundsøkonomien gør det muligt?

A4 Synspunkt
Unge i platformsøkonomien:
Madbudet Viktor oplever frihed, men også tabt kontrol over sit arbejdsliv

Digitale arbejdsplatforme skaber frihed, fortæller unge i et aktuelt forskningsprojekt. Men deres ansættelser har også en bagside, mener sociolog. Forskere vurderer, at der er behov for at kortlægge, hvordan eksisterende arbejdsmiljøstandarder og lovgivning i fremtiden kan integreres i de digitale arbejdsplatforme.

A4 Synspunkt
EL-profil om psykisk arbejdsmiljø:
Der bliver ikke taget fat om nældens rod

Det kan undre, at en socialdemokratisk regering ikke har vilje til at bruge det nye flertal til at give en halv million lønmodtagere et bedre og tryggere arbejdsliv, lyder det fra Enhedslistens Christian Juhl. Han mener ikke, at den bekendtgørelse om psykisk arbejdsmiljø, der er på tegnebrættet netop nu, er tilstrækkelig.

A4 Synspunkt
Direktør:
Vi må ikke glemme vores medarbejdere og arbejdsmiljøet i jagten på profit

Vi lever i en tid, hvor profit og optimering står højt på dagsordenen, men hvor er medarbejderne i regnestykket?

A4 Synspunkt
Chefkonsulent og cheføkonom, DA:
Uansvarligt at sætte spørgsmålstegn ved Velfærdsaftalen

I den seneste tid har flere dele af fagbevægelsen lagt op til et opgør med Velfærdsaftalens stigende pensionsalder. Det er blandt andet fra 3F og FOAs side blevet fremført, at Danmark har verdens højeste pensionsalder. Men kan det virkelig passe?

A4 Synspunkt
Nanna Højlund:
Rygterne om AMUs snarlige død er stærkt overdrevne

A4 Synspunkt
Per Christensen:
Bevar bærepillerne

Danmarks styrkeposition bygger på den danske arbejdsmarkedsmodel: Stærk organisering, tillid og dialog mellem medarbejdere og arbejdsgivere samt respekt for de aftalte løn- og arbejdsvilkår i de repræsentative (branche)overenskomster.

A4 Synspunkt
Kim Simonsen:
Deler vi klimakampen i et A- og B-hold, vinder vi den ikke

Hvis Danmark skal nå målet om 70 procent mindre CO2 i 2030, må vi handle i fællesskab og tænke solidarisk.

Kontakt
Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Medier er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser

Cookies

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål til abonnementer, jobannoncer eller generelt behov for hjælp, så skriv til [email protected] eller ring 93 99 04 60 ...