A4 afslører: Her er regeringens masterplan mod arbejdslivskriminalitet og social dumping

20231013-114456-2-1920x1280we
Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) har blæst til kamp mod social dumping. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
A4 Arbejdsmiljø har fået indsigt i regeringens planer for at bekæmpe social dumping og arbejdslivskriminalitet. En politisk aftale på området er lige om hjørnet.

Onsdag mødtes alle Folketingets partier til andet forhandlingsmøde om en ny politisk aftale om arbejdslivskriminalitet og social dumping. 

A4 Arbejdsmiljø har fået indsigt i de papirer med regeringens forslag, som bliver diskuteret rundt om forhandlingsbordet.

LÆS HELE ARTIKLEN PÅ A4 ARBEJDSMILJØ: A4 afslører: Her er regeringens masterplan mod arbejdslivskriminalitet

Af papirerne fremgår det blandt andet, at regeringen ønsker at stramme grebet om de virksomheder, der gentagende gange bliver taget i grove brud på arbejdsmiljøreglerne ved at etablere et såkaldt entreprenørstop og give større bøder.

Derudover ønsker regeringen at indføre en række skærpede krav til udenlandske arbejdstageres bolig og at etablere et nyt boligtilsyn under Arbejdstilsynet for skal sikre, at udenlandske arbejdstagere ikke lever under kummerlige forhold.

Ifølge A4 Arbejdsmiljøs oplysninger vil der højest sandsynligt blive præsenteret en politisk aftale torsdag formiddag. 

GDPR