Ny aftale:
Udenlandske læger skal hurtigere ud på sygehusene

20200625-171430-L-1920x1281we__2_
Aftaleparterne er konkret blevet enige om, at sagspuklen for sundhedspersonale fra tredjelande skal nedbringes.I aftalen afsætter der 11,3 millioner kroner i 2022 og 11,8 millioner kroner i 2023 til hurtigere at behandle ansøgninger fra sundhedspersonale fra tredjelande. (Arkivfoto) Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
6. dec. 2021 06.43
Det skal gå hurtigere for udenlandske læger at få lov til at arbejde i Danmark. Det er del af ny aftale.

Mens der er travlt på landets sygehuse, så har læger fra lande uden for EU og Norden haft svært ved at få lov at arbejde i Danmark.

Men det skal der rettes op på nu. I forbindelse med den såkaldte coronavinterpakke til landets sygehuse er regeringen og dens støttepartier også blevet enige om at åbne for flere udenlandske læger. Det siger De Radikales leder, Sofie Carsten Nielsen.

- Vi er rigtig tilfredse med, at vi nu får autorisationer til udenlandske læger langt hurtigere igennem. Og udenlandsk sundhedspersonale i det hele taget.

- Der er årelange køer i Danmark for mennesker med lægelig uddannelse, der bare står og venter. Det er ikke særlig meningsfuldt, når vi netop akut mangler læger og meget andet sundhedspersonale, siger Sofie Carsten Nielsen.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Få gratis adgang
Allerede abonnent?

Glemt kodeord