Anklager opgiver at anke sag mod Kurt Beier Transport

20210316-111518-L-1920x1279we
Ankesagen mod Kurt Beier A/S er opgivet. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Firmaet blev idømt bøder for viden om ulovlig chaufførlejr, men frifundet for udnyttelse af chauffører.

Statsadvokaten i Viborg dropper at anke sag mod transportfirmaet Kurt Beier Transport A/S.

- Der er ikke rimelig udsigt til, at landsretten vil komme frem til et andet resultat, skriver Anklagemyndigheden i en pressemeddelelse.

Ved Retten i Sønderborg blev firmaet og direktør Karsten Beier idømt bøder for viden om en ulovlig chaufførlejr, men frifundet for udnyttelse af chauffører.

Direktøren blev idømt en bøde på 25.000 kroner for at have haft viden om, at en lejren var ulovligt opført.

Det kostede også selskabet en bøde på 100.000 kroner.

Sagen startede, da billeder af udenlandske chauffører, der boede i containere og lastbiler i lejren i Padborg, gik landet rundt i oktober 2018.

Billederne udløste stor furore, og transportvirksomheden Kurt Beier A/S blev i første omgang efterforsket for mulig menneskehandel. Tiltalen blev dog nedjusteret til åger.

Tre andre ledende medarbejdere var også tiltalt i sagen. De blev alle frifundet for alle anklager.

De var tiltalt for grov udnyttelse af 30 filippinske og srilankanske chauffører og for at huse dem under trange og kummerlige forhold i lejren i Padborg.

Det var Fagbladet 3F der i oktober 2018 kunne vise billeder fra lejren af chauffører, der boede i containerlignende bygninger, hvor rengøringen var yderst sparsom.

Formand for 3F Transport Jan Villadsen var dengang rystet over frifindelsen. Han håbede, at sagen ville blive anket, sagde han til Fagbladet 3F.

- Timelønnen svarer jo til, hvad det koster at komme på toilettet på autobahn. Det er fuldstændig uacceptabelt, og jeg håber, at sagen bliver anket til landsretten, sagde han.

/ritzau/

GDPR