Berørt FH-formand: "Jeg bliver sur, bare af at vi snakker om det. Jeg er vred på lønmodtagernes vegne"

20240501-164620-L-1920x1280we
Demonstranter foran hovedscenen til 1. maj i Fælledparken. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
2. maj 2024 06.00
PODCAST: 'Fagbevægelsen Uden Filter' var i Fælledparken 1. maj med en berørt Morten Skov Christiansen som gæst.

'Fagbevægelsen uden Filter' udkommer hver torsdag og kan høres gratis på blandt andet Spotify og Apple podcasts.

Det var på en måde en rolig dag for fagbevægelsen, da arbejdernes internationale kampdag blev fejret torsdag i solskin i hele landet 1. maj.

Hvor dagen sidste år blev overskygget af krise i Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) oven på anklagerne mod den daværende formand, var der i år forsøg på at gøre dagen mere folkelig med et mere familievenligt koncept i Fælledparken i København.

Men indslagene og talerne fra hovedscenen i Fælledparken blev forsøgt overdøvet af en række pro-palæstinensiske demonstrater.

Og det udviklede sig også til tumult foran scenen.

"Det er ekstremt utrygt"

Sådan oplevede en tydelig berørt FH-formand Morten Skov Christiansen det i hvert fald, der efter sin egen tale var med som gæst i 'Fagbevægelsen uden Filter', der i dagens anledning optog direkte fra Fælledparken.

"Jeg er stadig lidt berørt," indleder Morten Skov Christiansen.

"Det er ekstremt utrygt at kunne se folk blive slået lige foran en. Da jeg kom ned af scenen kom min datter løbende ud til mig og var påvirket. Det gør mig vred. Jeg bliver sur, bare af at vi snakker om det. Jeg er vred på lønmodtagernes vegne," siger Morten Skov Christiansen.

Demonstranterne begyndte at larme under et nyt koncept, hvor Morten Skov Christiansen sammen med justitsminister Peter Hummelgaard (S) skulle svare på en række brevkassespørgsmål.

Larmen tog for alvor til, da Peter Hummelgaard skulle holde sin tale.

"Jeg er stor fortaler for, at 1. maj skal være et familiearrangement, og derfor har jeg taget børn med. Derfor er jeg selv personligt påvirket af det, men også for lønmodtagerne, som havde deres børn med," siger Morten Skov Christiansen.