Bevilling til museer skal få flere til at tage en erhvervsuddannelse

20230501-083439-L-1920x1280we
Scenen på Arbejdermuseet. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Tre millioner kroner til Arbejdermuseet og Industrimuseet skal bruges til at øge interessen hos unge til at tage en erhvervsuddannelse.

Arbejdermuseet og Industrimuseet har modtaget en bevilling på tre millioner kroner fra Udlodningsmidlerne får styrke fortællingen om Danmark som produktionsland. Det skriver Arbejdermuseet i en pressemeddelelse.

"Der er stadig alt for få, der vælger håndværket og tekniske færdigheder til. Det er et problem, for Danmark har brug for mange flere faglærte i fremtiden. Og derfor skal der flere initiativer til," skriver Arbejdermuseet i deres pressemeddelelse.

De mener, at "den aktuelle danske mangel på faglært arbejdskraft og problemerne med at interessere nutidens unge for tekniske og industrirettede uddannelser, hænger sammen med årtiers overdrevne fortælling om det danske videnssamfund." Derfor er der behov for at møde de unge med en fortællling om industriproduktionens Danmark. 

Med bevillingen vil museerne gennem en række tiltag øge viden om den rolle industriproduktionen har i udviklingen af samfundet. Det skal foregå gennem et landsdækkende samarbejde, hvor museerne tidligere har gode erfaringer og etablerede samarbejder med erhvervsuddannelser, arbejdsgiver- og arbejdstagerorganisationer og virksomheder. 

GDPR