Borgmester vil henvise ledige til job som Wolt-bude

20210622-102909-3-1920x1279we
Virksomheder som Wolt bør kunne modtage ledige fra jobcentrene, mener Cecilia Lonning-Skovgaard. Foto: Tobias Kobborg/Ritzau Scanpix
Københavns beskæftigelsesborgmester mener godt, ledige kan sendes i job i deleøkonomiske virksomheder uden overenskomst eller garanteret arbejdstid.

Den betændte debat om Københavns jobcentre, der i oktober sendte jobcenterdirektøren selv i arbejdsløshedskøen, er langt fra overstået.

Det seneste udspil fra beskæftigelsesminister Cecilia Lonning-Skovgaard (V) er, at loven bør ændres, så kommunen kan henvise de ledige til jobs i deleøkonomiske platformsvirksomheder - eksempelvis som Wolt-bude. Det siger hun i et interview med Altinget.

- Vi skal som jobcenter være skarpe på at kunne hjælpe de ledige, der kommer til os og siger, at de da gerne vil arbejde som Wolt-bud i en periode. Eller opfordre dem til at tage arbejde i deleøkonomiske virksomheder. Det skal vi kunne tænke ind i en beskæftigelsesindsats på lige fod med almindelige ansættelser, mener borgmesteren.

3F: Værste idé længe

Udbringningsvirksomheden Wolt er overfor Altinget meget positivt stemt overfor beskæftigelsesborgmesterens forslag.

I samme artikel kalder 3F til gengæld forslaget for "den værste idé længe", og årsagen til den skarpe retorik fra fagforbundet er, at de fleste platformsvirksomheder ikke har overenskomst.

Dermed er der ingen garanti for ordnede forhold for de ansatte, men det mener Cecilia Lonning-Skovgaard, at man kan imødegå ved at have krav om, at ledige kun henvises til virksomheder med vilkår svarende til gældende overenskomster.

Årsagen til, at kommunernes jobcentre for nuværende ikke er i stand til at henvise til platformsvirksomhederne, er, at deres medarbejdere, som eksempelvis bude for Wolt eller nemlig.com, har status af selvstændige.

GDPR