Dansk Erhverv: Stop jobfesten i det offentlige

20201215-180715-6-1920x1279we
Den store stigning i offentligt ansatte under corona skyldes ikke kun de mange nye podere, viser ny analyse fra Dansk Erhverv. (Arkivfoto) Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Dansk Erhvervs direktør vil have sat en stopper for de mange ansættelser i det offentlige. Meldingen kommer, efter en ny analyse viser, at Danmark banker både Norge og Sverige, når det gælder antallet af offentligt ansatte under corona.

Antallet af offentligt ansatte i Danmark er steget meget mere under coronakrisen end i Norge og Sverige.

Det viser en ny analyse fra Dansk Erhverv, skriver Berlingske.

LÆS OGSÅ: Erhvervslivet kritiserer regeringens velfærdslov: - En falliterklæring

I Danmark er antallet af offentligt ansatte vokset med 2,9 procent. I Norge har man ansat 2,1 procent flere i det offentlige, mens svenskerne kun har ansat 0,4 procent ekstra.

Den store stigning skyldes ikke bare de mange podere, der testede løs, mens epidemien hærgede. Dansk Erhverv har nemlig ikke taget ansatte i det private, som arbejder for det offentlige, med i beregningerne. I stedet er stigningen sket inden for administration, forsvar og politi.

- Jeg er meget overrasket, for vi har hele tiden sagt, at det var de berømte podere, som kunne give flere offentligt ansatte. Men det ændrer ikke ved, at vi har mange flere offentligt ansatte end i vores nabolande. Corona krævede en ekstra indsats og flere offentligt ansatte. Al respekt for det, men vi skal have antallet af offentligt ansatte skruet tilbage til niveauet fra før corona, siger administrerende direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen til Berlingske.

Dansk Erhverv-direkøren vil have den offentlige beskæftigelse reduceret med 10.000 personer. Det giver plads til flere ansatte i det private, ligesom det bliver billigere for det danske samfund, når der ikke er så mange offentligt ansatte, mener Brian Mikkelsen. 

GDPR