Politikere og fagforbund svigter de unge på erhvervsuddannelserne

Simon_Pihl_Socialdemokratiet_963px
25. okt. 2022 06.00
Dette er en klumme. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.
Som de glemte drenge på Ønskeøen i historien om Peter Pan, må de unge på erhvervsuddannelserne føle sig svigtet af alle. Og de har ingen Ønskeø. Ingen Peter Pan, der kommer dem til undsætning, skriver A4 Aktuelts arbejdsmarkedspolitiske kommentator.

POLITIKERNE TALER STOLPE op og ned om sygeplejerskers løn, ældre, mink, klima, sundhed, ja om alle mulige emner. Bare ikke om erhvervsuddannelserne. Ser politikerne derimod en ung mor med en barnevogn, løber de stakåndet efter dem med flyers om minimumsnormeringer og tilbud om gratis latte fra den medbragte kaffevogn. Og til de unge tales der gerne om klima og trivsel, som var det noget politikerne – og ikke de unge selv - havde sat på dagsordenen. Ingen taler om erhvervsuddannelserne.

Forbundenes kampagner føres tilmed ofte, så man indirekte modarbejder de unges kampagne for erhvervsuddannelserne
Simon Pihl, A4 Aktuelts arbejdsmarkedspolitiske kommentator

Også de fleste medier behandler emnet stedmoderligt, for nu at udtrykke det mildt. Inger Støjbergs cola zero og Mette Frederiksens makrelmad – for slet ikke at tale om Papes daglige 'nu skyder jeg mig selv lige i foden igen'-stunts - optager mere spalteplads hver især end de unge og erhvervsuddannelserne.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

logo

Vil du læse hele artiklen?

Vi bringer dig nyheder
om dansk politik med fokus på
job, uddannelse og velfærd

89 kr
pr. måned

Bliv abonnent
A4 Aktuelt
Allerede abonnent?

Glemt kodeord