Når Morten Skov står med armen om Mette Frederiksen og Arne, er det billedet på, at FH endegyldigt har begravet bededagskritikken

20200805-095244-A-1920x1202we
Socialdemokratiet er igen velkomne ved FH's arrangementer til 1. maj efter at være blevet afinviteret sidste år som følge af afskaffelsen af store bededag. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
5. apr. 2024 06.00
"Man har i fagbevægelsen besluttet sig for, at der ikke er noget strategisk at vinde ved at fortsætte fjendskabet omkring store bededag. Vejen til indflydelse går gennem Socialdemokratiet og SVM-regeringen" siger A4 Mediers faglige kommentator i denne uges afsnit af Fagbevægelsen Uden Filter.

Fagbevægelsen uden Filter udkommer hver torsdag og kan høres gratis på blandt andet Spotify og Apple podcasts

Socialdemokratiske politikere er ikke velkomne.

Sådan lød beskeden sidste år til diverse 1. maj-arrangementer som følge af afskaffelsen af store bededag som helligdag.

Men Fagbevægelsens Hovedorganisations boykot af Socialdemokratiet er nu borte, og Socialdemokratiets folkevalgte er igen velkomne til at deltage ved FH's arrangementer på arbejdernes internationale kampdag.

På årets program stikker særligt én begivenhed ud.

I Haderslev deltager statsminister Mette Frederiksen (S), justitsminister Peter Hummelgaard (S) og formanden for Fagbevægelsens Hovedorganisation, Morten Skov Christiansen, nemlig ved en markering af, at personificeringen af retten til tidlig tilbagetræning, Arne Juhl, selv skal på Arne-pension.

Den begivenhed er samtidig billedet på den nye strategi i forholdet mellem fagbevægelsen og SVM-regeringen - og især Socialdemokratiet, siger A4 Mediers faglige kommentator Gitte Redder i denne uges afsnit af Fagbevægelsen Uden Filter.

"Alt i alt så vil fagbevægelsen gerne tages alvorligt og ikke ses som den aktivistbevægelse de lidt blev sidste forår, hvor de var ude at forlange en folkeafstemning om store bededag," siger Gitte Redder:

"Man har i fagbevægelsen besluttet sig for, at der ikke er noget strategisk at vinde ved at fortsætte fjendskabet omkring store bededag. Vejen til indflydelse går gennem Socialdemokratiet og SVM-regeringen," siger A4 Mediers faglige kommentator.

Du kan lytte til hele afsnittet, der også runder en ulmende utilfredshed i Danmarks Lærerforenings bagland over OK24-resultatet, herunder.

Listen to "[91] OK24: Utilfredsheden rumler i lærernes bagland" on Spreaker