EL med krav om milliardhjælp og lønløft til sundhedsvæsenet

20220705-092037-L-1920x1280we
"Det er helt afgørende, at vi får lavet en redningspakke, som løser den akutte udfordring," siger Peder Hvelplund (EL). Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Der skal være afsat penge til forbedringer af sundhedsvæsenet, senest tre måneder efter at der er blevet dannet en regering. Det kræver Enhedslisten i et nyt udspil.

Senest tre måneder inde i den næste valgperiode skal en ny regering have afsat milliarder af kroner til forbedringer af sundhedsvæsenet og til et løft af ansattes løn- og arbejdsvilkår.

Sådan lyder et nyt krav fra Enhedslisten, skriver Ritzau.

Pengene skal løse de akutte problemer med personalemangel og arbejdspres på landets hospitaler, mener partiets sundhedsordfører Peder Hvelplund. 

”Det er helt afgørende, at vi får lavet en redningspakke, som løser den akutte udfordring. Men som også på sigt kan give en sikkerhed for, at der nu er politisk vilje til at investere i sundhedsvæsenet,” siger han til Ritzau.

Konkret foreslår Enhedslisten, at sundhedsvæsenets økonomi skal vokse med to procent om året. Hvilket ifølge TV 2 svarer til cirka tre milliarder kroner, skriver Ritzau.

Derudover har partiet afsat en ligelønspulje på fem milliarder, som skal hæve lønnen for en række faggrupper i sundhedsvæsenet.

Også SF har fredag meldt ud, at man vil sprøjte milliarder i sundhedsvæsenet. SF afsætter en halv milliard kroner i 2023 og derefter én milliard kroner om året fra 2024 til en rekrutterings- og fastholdelsespulje.

GDPR