“Et indgreb er kryptonit for enhver socialdemokrat, men for Mette Frederiksen er det ekstra farligt”

TS-MODEL_13891
Det siger A4 Mediers chefredaktør Kristian Madsen om indgrebet i sygeplejerskestrejken i premieren på den gratis politiske podcast: “Madsen & Reimer Bo”, hvor også Kasper Hjulmand og Kronprins Frederik dukker op i analyserne.

Podcasten kan høres gratis hos Itunes eller Spotify

A4's chefredaktør Kristian Madsen er gået sammen med den tidligere DR-vært gennem mange år, Reimer Bo Christensen, om den nye podcast, der hver uge vil gøre lytterne klogere på hvad der foregår i dansk politik netop nu.

Når statsministeren er særligt udsat, er det fordi, skyggerne fra fortiden stadig hviler på Mette Frederiksen.  

Det var Frederiksen, der underskrev indgrebet i lærerlockouten i 2013, der skabte mange års ballade om folkeskolelærernes arbejdsvilkår. Og i 2018 begik Frederiksen en af de få fodfejl frem mod valgsejren, da hun fik fagbevægelsen på nakken ved at spekulere i et indgreb.

Derfor forsøger regeringen også at holde Mette Frederiksen på afstand:

- Læg mærke til: Har vi hørt fra statsministeren endnu? Nej, det har vi ikke. Det er Hummelgaard, der kører med den. Men det tror jeg ikke, at de får lov at blive ved med, forudser Kristian Madsen. 

Frederiksen satte hjulmand på sit eget hold

Madsen og Reimer Bo ser også nærmere på statsministerens store “workshop på syre”, konferencen “Fremtidens Danmark” i Fredericia, der endte med at sætte landstræneren i spidsen for den socialdemokratiske fortælling.

- Kasper Hjulmand har en fortælling om et hold - landsholdet, kommer fra et lille land med 5 mio. mennesker. Men gennem fællesskab og sammenhold, så kan vi alligevel triumfere mod folk, der i udgangspunktet er stærkere, siger Kristian Madsen om landstrænerens tale.

- Det er en parallel til det Mette Frederiksen forsøger at sige om velfærdssamfundet. På den måde fik hun uden at nævne det med et ord, eller at stemple et socialdemokratisk A i panden på Kasper Hjulmand, så fik hun jo indrulleret ham i fortællingen. 

Kofod og Kronprins Frederik

Endelig dissekerer Madsen og Reimer Bo det indenrigspolitiske morads efter kaos udbrød i Afghanistan. Hvem vidste hvad og hvornår? Det kan blive afgørende for udenrigsminister Jeppe Kofods politiske fremtid. 

Og han gør ikke sig selv nogen tjenester med sine usikre udtalelser, siger Kristian Madsen.

- Jeppe Kofod får på en eller anden måde formuleret sig, så det bringer ham selv og regeringen i vanskeligheder, siger Kristian Madsen.

- Ved du, hvem han for mig lyder som om? Han lyder som Kronprins Frederik. De har aldrig lavet andet i deres liv. Jeppe Kofod har været udenrigspolitiker i de sidste 25 år. Alligevel lyder det altid meget usikkert. 

"Madsen & Reimer Bo - podcast om dansk politik" udkommer hver fredag morgen, og kan høres gratis ved at klikke på Itunes eller Spotify

GDPR