Foreløbig aftale på plads for Hollywood-manuskriptforfattere

20230920-232518-1-1920x1280we
Skuespillere og manuskriptforfattere protesterer uden for Disney Studios. Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix
Fem måneders strejke blandt Hollywoods manuskriptforfattere er måske snart slut. En foreløbig aftale med produktionsselskaberne skal nu godkendes af fagforeningens medlemmer - men skuespillerne fortsætter deres strejke.

Snart kan den 146 dage lange strejke blandt Hollywoods manuskriptforfattere være forbi. Fagforeningen for Hollywoods manuskriptforfattere (WGA) og produktionsselskaberne har søndag fået en midlertidig aftale på plads.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters ifølge Mediawatch. Den tre-årige aftale skal dog først godkendes af WGA's medlemmer, som tæller omkring 11.500 film- og tv-forfattere.

WGA skriver i en udtalelse, at aftalen er ”gjort mulig gennem WGA-medlemmernes store solidaritet og den ekstraordinære støtte fra vores søsterforeninger, der har tilsluttet sig os i kampen de seneste 146 dage”.

Manuskriptforfatterne har strejket siden 2. maj for bedre løn- og arbejdsvilkår og fik i juli selskab af 160.000 Hollywood-skuespillere. Sidstnævnte er endnu ikke nået frem til en aftale. 

GDPR