Kalder Arne-plan for 'efterløn på krykker':
'Det vil være en gevinst for nogle'

20200818-141034-L-1920x1240we
Mette Frederiksen på dagens pressemøde i Horsens. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
19. aug. 2020 09.07
Regeringens længe ventede plan for tidlig pension er en "overgangsordning", der er stramt designet til at give få generationer af økonomisk dårligt stillede ufaglærte og faglærte mulighed for tidlig pension, mener arbejdsmarkedsforsker.

En redningsplanke til de danskere, der har knoklet hele livet i hårde job, men som er lænket til arbejdsmarkedet, fordi de ikke har råd til at trække sig tilbage.

Sådan lyder vurderingen af regeringens længe ventede udspil til tidlig pension fra Per H. Jensen, arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet, og redaktør på bogen Seniorarbejdsliv, der blandt andet kortlægger danskernes pensionsmønstre.

På et stort anlagt pressemøde i går kaldte statsminister Mette Frederiksen sin nye pensionsmodel for en "ordning til jer, der har været længst på arbejdsmarkedet, har betalt til velfærdssamfundet gennem et langt arbejdsliv og som oftest har knoklet i de allerhårdeste jobs".

Med et krav om minimum 42 år på arbejdsmarkedet og kraftig modregning, hvis man har pensionsopsparing på over to millioner kroner, har regeringen dog tydeligt målrettet sin nye model for tidlig pension mod én særlig gruppe på det danske arbejdsmarked, mener Per H. Jensen. 

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord