Her er de konservatives nye beskæftigelsesordfører

20210311-151529-L-1920x1332we
Niels Flemming Hansen er ny beskæftigelsesordfører for de Konservative. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Niels Flemming Hansen overtager stafetten som konservativ ordfører for beskæftigelsespolitik.

Fem dage efter folketingsmedlem Naser Khaders eksklusion fra Det Konservative Folkeparti er hans ordførerposter fordelt til resten af folketingsgruppen.

Det bliver 47-årige Niels Flemming Hansen, der overtager stafetten som partiets nye beskæftigelsesordfører. 

LÆS OGSÅ: Sygeplejersker udvider strejken igen - psykiatrien rammes

Det oplyser han selv i et Facebook-opslag mandag, hvor han skriver, at partiformand Søren Pape i weekenden ringede og tilbød ham ordførerskabet.

- Min og vores tilgang til beskæftigelsespolitik handler om at sikre, at det altid kan betale sig at tage et arbejde og gøre en ekstra indsats. Sådan er det ikke i dag, og det skader Danmarks vækst og konkurrenceevne. Vi vil give ansvaret tilbage til danskerne – og flere skal i fremtiden kunne forsørge sig selv og deres familier, skriver Niels Flemming Hansen i opslaget.

Fra skohandler til transportforhandler

Niels Flemming Hansen blev valgt som folketingsmedlem for Konservative Folkeparti i Sydjyllands Storkreds ved valget 5. juni 2019.

Siden uddannelsesbeviset fra Kolding Købmandsskole i 1996 har Niels Flemming Hansen været butikschef i Hallgren Sko, salgschef hos De Gule Sider og fra 2008 direktør og medejer i familievirksomheden Holst Sko, der driver en række Ecco-butikker i flere danske byer.

Han er søn af den tidligere konservative trafikminister Flemming Hansen.

Kender til området

Selvom ordførerskabet er nyt for Niels Flemming Hansen, er beskæftigelsesområdet ikke. 

Som transportordfører var han med til at forhandle en større aftale om mindsteløn til godschauffører på danske veje på plads i januar 2020. 

Det var også ham som transportordfører, der senere trak den konservative opbakning til aftalen, da partiet mente, at regeringens konkrete udmøntning af aftalen i et lovforslag gav 3F særfordele over alternative fagforeninger.

- Vi vil gerne være med til at bekæmpe social dumping. Men vi vil ikke være med til at give monopol til 3F, lød det dengang.

Niels Flemming Hansen har også tidligere på året markeret sig som en meget aktiv kritiker af regeringens fortolkning af neutralitetsprincippet, der har afskåret konfliktramte virksomheder i at modtage lønkompensation under corona-nedlukningen. 

LÆS OGSÅ: Analyse: Derfor er opgøret om Jensens Bøfhus helt afgørende for fagbevægelsen

Med udgangspunkt i sagen om Jensens Bøfhus har Niels Flemming Hansen gentagne gange haft beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i samråd om reglerne.

Niels Flemming Hansen beholder posterne som transportordfører, forsvarsordfører samt landdistrikts- og øordfører.

Til gengæld videregiver han titlen som formand for Forsvarsudvalget til sin partikollega Rasmus Jarlov.

GDPR