Her er de nominerede til kulturministerens ligestillingspris

20230620-114245-L-1920x1119we
Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) tog prisen som største overraskelse som gæsteoptræden på Copenhell i juni. Foto: Torben Christensen/Ritzau Scanpix
Kulturministeriet har offentliggjort de ti nominerede til den første uddeling af kulturministerens ligestillings- og mangfoldighedspris, Bodil Koch-prisen.

De nominerede til den første Bodil Koch-Prisen er nu offentliggjort af Kulturministeret. Prisen skal uddeles årligt og gives til en person eller organisation, "som har ydet en exceptionel indsats for at fremme ligestilling og/eller diversitet inden for kunst- og kulturlivet," skriver Kulturministeret i en pressemeddelelse

”Jeg er meget glad for at kunne løfte sløret for de nominerede til Bodil Koch-prisen. Prisen skal hylde dem, der tager ansvar og skaber større ligestilling og diversitet i kulturlivet. Selvom der er sket fremskridt, lever vi i et samfund, hvor der stadig ikke er lige muligheder for begge køn. Det skal vi ændre på," siger kultrminister Jakob Engels-Schmidt.

Vinderen udvælges af kulturministeren og Bodil Koch komitéen og vil modtage 100.000 kr. Komitéen er udvalgt af kulturministeren og omfatter komité udøvende kunstnere og fremtrædende personer i ligestilling- og diversitetsdebatten på kunst- og kulturområdet.

"Jeg håber, at prisen kan være med til at sætte fokus på nogle af de projekter og personer, som arbejder for at ændre på tingenes tilstand, og som kan inspirere andre,” siger Jakob Engel-Schmidt.

Se og læs om de ti nominerede her.

GDPR