Tillidsfolk tager godt imod industriforlig, men spørgsmålet om løn splitter: “Det er totalt op ad bakke"

20230219-165459-L-1920x1280we
Topforhandlerne præsenterede søndag en nye overenskomst på industriområdet. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Gennembrudsforliget får en god modtagelse af industriens tillidsfolk. Men hvorvidt, det er realistisk at forhandle en reallønsfremgang hjem, er der delte meninger om, og forude venter en svær opgave med at adskille afstemningen fra store bededag.

Søndag præsenterede industriens topforhandlere en ny toårig overenskomst.

Aftalen er blevet til under historisk vanskelige forhold med store forventninger til lønstigninger på toppen af den højeste inflation i 40 år, stigende energipriser og ikke mindst regeringens ønske om at afskaffe store bededag.

Med det såkaldte gennembrudsforlig er industriens godt og vel 230.000 ansatte sikret en central lønstigning på fire procent over de kommende to år, hvilket dog ikke dækker reallønstabet på cirka fem procent alene i 2022.

Aftalen bliver dog alligevel taget godt imod hos en lang række af industriarbejdspladsernes tillidsrepræsentanter.

A4 Aktuelt og A4 Overenskomst har talt med flere tillidsfolk på nogle af landets store industriarbejdspladser, som hver især har tusindvis af ansatte, der er omfattet af aftalen. Det er folk, som har en stor aktie i afstemningsresultatet, fordi medlemmerne lytter til deres anbefalinger og bekymringer.

De fleste kan allerede nu sige, at de vil stemme "ja" og anbefale deres medlemmer at gøre det samme. Enkelte mener, at det er for tidligt at sige, fordi de ikke kender detaljerne i aftalen, mens ingen, A4 Medier har talt med, på nuværende tidspunkt anbefaler et "nej".

Der er dog delte meninger om, hvorvidt det er realistisk at sikre sine medlemmer en reallønsfremgang. Det spørgsmål afhænger i høj grad af de enkelte arbejdspladser.

Og så er alle enige om, at store bededag stadig er den store joker. Forude venter der en vanskelig opgave for alle tillidsfolk med at adskille spørgsmålet om overenskomsten og spørgsmålet om store bededag.

Det er ikke desto mindre et ansvar, alle tillidsfolkene her har taget på sig.

Løn, løn, løn

Hovedtemaet for de netop overståede forhandlinger, og topforhandlernes fokus, da aftalen blev præsenteret, var løn.

De ansatte får i alt fire procents lønstigning. To af dem direkte på den såkaldte fritvalgskonto, mens de sidste to kommer hjem med en teknisk løsning, hvor arbejdsgiverne hæver deres pensionsbidrag med to procent, mens lønmodtagerne skal betale to procent mindre og dermed får to procent mere udbetalt.

Anders Hentze Knudsen, der er fællestillidsrepræsentant i Novozymes og repræsenterer cirka 1.000 ansatte, havde gerne set en højere lønstigning, men siger samtidig, at fire procent over to år faktisk er mere, end han havde turdet håbe på. Han tror også på, at hans kolleger kan se frem til en reallønsfremgang over to år, selvom det "ikke bliver nemt".

På den baggrund og på det nuværende grundlag vil han derfor klart anbefale et "ja".

"Med det jeg kender nu, vil jeg stemme 'ja', og det vil også være min anbefaling til mine tillidsmandskolleger, som så selv må vurdere, hvad de anbefaler," siger Anders Hentze Knudsen.

Samme toner kommer fra Lars Jørgensen, der er ansat i TDC Net og fællestillidsrepræsentant for TDC Holding, som omfatter både TDC Net og Nuuday med godt og vel 3.500 ansatte. Han kalder det en god rammeaftale.

"Jeg stemmer helt klart 'ja' og anbefaler mine medlemmer at gøre det samme," siger Lars Jørgensen og understreger, at der skal hentes mere hjem på lønnen lokalt, hvis det skal blive et "ja". 

Dansk Metals formand, Claus Jensen, sagde på et pressemøde søndag, at reallønstabet kunne blive indhentet på 2-3 år, men den optimisme er det ikke alle tillidsfolk, som deler.

Bjarne Madsen, der er tillidsrepræsentant for medarbejderne ved Altuglas, mener, at de lokale lønforhandlinger højst sandsynligt vil ende med en sejr til medarbejderne. 

“Vi er i den heldige situation, at vi har nok at lave, så min klare forventning er, at vi nok skal få indhentet reallønnen,” siger han.  

Modsat er Christian Høj, tillidsrepræsentant i ES Stålindustri, mere skeptisk over for, om det er muligt at løfte den sidste del af reallønnen med lokale aftaler. Han frygter, at arbejdsgiverne ikke vil give yderligere i løn, end det de allerede er blevet pålagt.

“Det er totalt op ad bakke for os at skulle kæmpe en yderligere lønstigning igennem,” siger han. 

Store bededag spøger stadig

Selvom industriens topforhandlere har gjort deres for at holde spørgsmålet om store bededag uden om overenskomsten, er der ingen tvivl om, at afskaffelsen fortsat spøger blandt medlemmerne.

Lars Jørgensen fra TDC Net fortæller, at der en del af hans kolleger, der fortsat blander de to ting sammen. Men han vil gøre sit for at holde det adskilt de kommende måneder frem til urafstemningen.

"Her mener jeg helt alvorligt, at det kraftigt skal adskilles," siger Lars Jørgensen.

Anders Hentze Knudsen fra Novozymes vurderer ligeledes, at der venter en stor opgave forude for ham i at adskille tingene over for hans kolleger.

"Hvis det lykkes at få fortalt, at store bededag ikke hører ind under overenskomsterne, så vil de nok se aftalen med positive øjne. Men desværre er der en del, som blander tingene sammen, og jeg har haft en opgave i at forklare, at der er forskel på lovgivning og overenskomst. Det er lykkedes en stor del af vejen," siger Anders Hentze Knudsen.

Du kan læse en længere udgave mere flere tillidsfolk på A4 Overenskomst.