Ishockeystjerne genoptog håndværkerdrøm efter 18 år

Elektriker_Mads_B
Den tidligere professionelle ishockeyspiller Mads Bødker fik en bronzemedalje for sit svendestykke. Foto: Privatfoto.
Mads Bødker har lagt karrieren som professionel sportsudøver bag sig. Han er netop udlært som murer, og det har været den helt rigtige vej at gå for ham.

Der gik 18 år, fra den 34-årige Mads Bødker startede på grundforløbet som murer, til han fik sit svendebrev. 

Men det var der en god grund til. I de mellemliggende år har han været fuldt beskæftiget som professionel ishockeyspiller. En karrierevej, der både har bragt ham til klubber i Sverige, Rusland og sikret ham fast plads på det danske landshold gennem elleve år.    

Hans seneste medalje har dog intet med sporten at gøre. Den fik han udelukkende, fordi hans svendestykke var så veludført, at det blev antaget med bronze. 

- Jeg havde også været glad, hvis jeg ikke fik medaljen. Det var ret hårdt op til afleveringen, for det er altid nervepirrende, når andre skal bedømme ens opgave. Men så ramte jeg et godt flow, og det var super fedt, siger Mads Bødker, der blev færdigudlært i slutningen af september. 

Mere murer end sælger

Da Mads Bødker som 18-årig fik mulighed for at leve af at spille ishockey, var han ikke i tvivl om, at det var en chance, han måtte forfølge. Derfor forlod han den erhvervsskole, hvor han tog sit grundforløb som murerelev.  

Først 14 år efter indstillede han sin professionelle karriere, mens han var i klubben SønderjyskE. Det åbnede et nyt kapitel i hans liv, hvor han skulle finde ud af, hvad han skulle bruge resten af livet på. I et halvt år arbejdede han som ejendomsmægler, og i en periode solgte han kontormøbler.

- Jeg var meget indstillet på at prøve noget forskelligt. Jeg havde hørt fra alle mulige andre, at kontorlivet er det fedeste. Nu har jeg prøvet det, og kan tjekke den af. Men på et tidspunkt tænkte jeg, at måske skulle jeg få gjort den mureruddannelse færdig, og jeg har simpelthen været så glad for det valg. Det var det helt rigtige for mig, siger han.  

Mads Bødker var blevet 31 år, da han igen tog fat på skeer og spartler på NEXT i Glostrup, hvor han fik to års merit. Til hans overraskelse var han ikke den eneste på sin alder, for i hans klasse var der var syv voksenlærlinge og et par stykker, der havde taget en gymnasial uddannelse.

- Jeg vil gerne give lærerne på NEXT en kæmpe ros, for hele vejen igennem har de virkelig formået at gøre det interessant, og de er virkelig dygtige til at udfordre alle uanset aldersgruppe, siger han.  

Selvom han kun lige er blevet udlært, har han fast job som murer. Han leger med tanken om på sigt at blive selvstændig med henblik på at lave projekter sammen med andre håndværksfag.

Om kampagnen EUD Stemmer

Frem mod kommunalvalget d. 16. november sætter A4 Medier fokus på valgdeltagelsen blandt unge på erhvervsuddannelserne. Den har nemlig tidligere ligget lavt. Til folketingsvalget var det kun godt en tredjedel af erhvervsskoleeleverne, der stemte.

A4 Medier vil synliggøre, at lokalpolitik er nærværende - også for unge. Det gør vi blandt andet gennem korte artikler, der belyser forhold, som berører erhvervsskoleeleverne.

Vil du følge med i kampangen? Skriv dig op til nyhedsbrevet her

GDPR