Jobcenteransatte raser over S-udspil

20210906-171503-5-1920x1280we__2_
Tre jobcentermedarbejdere advarer mod regeringspartiets udspil, om at ville skære tre milliarder på beskæftigelsesindsatsen. Foto: Mathias Eis/Ritzau Scanpix
Det vil gå ud over arbejdsgivere såvel som sygemeldte, hvis jobcentrene ikke længere skal bruge tid og ressourcer på at kontakte syge borgere, mener jobcentermedarbejderne.

Ansatte på landets jobcentre advarer kraftigt mod Socialdemokratiets nye plan om at spare tre milliarder kroner på beskæftigelsesindsatsen for at finansiere skattelettelser.  

"Jeg synes, det er en debat på uvidenhed fra politisk side," siger Gitte Rønman, der er afdelingschef i Jobcenter Lyngby-Taarbæk. 

Jobcentermedarbejderne mener, at det vil gå ud over både arbejdsgivere og de sygemeldte, hvis jobcentrene ikke længere skal bruge tid og ressourcer på at kontakte syge borgere, der har en arbejdsgiver.

Karina Sørensen er beskæftigelsesfaglig medarbejder i Viborg Jobcenter og er enig med Gitte Rønman fra Lyngby-Taarbæk.

"Vi har fastholdelseskonsulenter, der kan vejlede i kommunale og sundhedsfaglige tilbud. Vi rådgiver også om det, der sker, når sygedagpengene ophører som eksempelvis handicapkompenserende ordninger og revalidering. Hvordan skal en lille virksomhed uden en HR-afdeling løfte den opgave?" spørger Karina Sørensen retorisk. 

Læs i artiklen her, hvorfor andre jobcentermedarbejdere advarer om udspillet

GDPR