Den store guide til kvindernes internationale kampdag: Det skal du opleve 8. marts

8_marts
Der er både debatter, demoer og dansefester på programmet, når organisationer og virksomheder fejrer kvindernes internationale kampdag.
8. marts er både en kamp- og en festdag, og den byder på massevis af debatter, demoer og dansefester. A4 Ligestilling guider dig igennem arrangementsjunglen.

Oxfam Morning Brief: Kvindekamp er klassekamp

Skyd Kvindernes Internationale Kampdag i gang med en god kop kaffe, en croissant og et indblik i Danmarks finanspolitiske benspænd for ligestillingen. Med spritnye tal præsenterer Oxfam Ibis en analyse af nogle de største udfordringer ligestillingen står over for, når det kommer til skattepolitik og omfordeling af både ressourcer og magt. I dagens anledning har Oxfam inviteret forbundsformand for fagforbundet FOA Mona Striib og økonom og lektor ved CBS Birthe Larsen til en debat om analysens resultater, og hvilke handlemuligheder der er.

Onsdag den 8. marts klokken 8:15 - 9:30, Store Sal, Vartov, Farvergade 27, København K

Morgenmad og minoritetsfeminisme

Mino Danmark og Klub byder på morgenmads-buffet og kaffe, digtoplæsning og en panelsamtale om minoritetsfeminisme og vigtigheden af et intersektionelt perspektiv. 

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding

Onsdag den 8. marts klokken 8.30-9.45. Klub, Linnésgade 25, København K

Webinar: Luk løngabet

DM markerer stiller skarpt på løngabet mellem kvinder og mænd. Mød Kira Marie Peter-Hansen, som er medlem af Europa Parlamentet for SF og chefforhandler på direktivet om løngennemsigtighed, Bjarke Oxlund, der er ligebehandlingschef i Institut for Menneskerettigheder, Nanna Simone Jensen, som er ligestillingspolitisk chefkonsulent i Lederne, og Camilla Gregersen, der er formand for DM, når de sammen forsøger at svare på, hvad mere åbenhed om løn kan gør for ligeløn.

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding

Onsdag den 8. marts klokken 8.30-9.30 på Zoom

Kampdag på KØN

Museet KØN inviterer til en dag i revolutionens tegn. Programmet bliver fyldt med revolutionære indspark fra forskellige aktører, musikalske indslag, den årlige demonstration i byens gader og festlig stemning i KØN Café.

Se det foreløbige program her

Onsdag den 8. marts klokken 10-21, KØN Gender Museum, Domkirkepladsen 5, 8000 Aarhus

Heldagsarrangement i Det lilla rum

Hos Den feministiske bogcafe kan man komme til morgensalon med kontorfællesskabet Kontor Nr.25 og udstillingsplatformen Meter. Senere er der frokost-performance, mens eftermiddagen byder på både vand-performance og oplæsninger.

Se hele programmet her

Onsdag den 8. marts klokken 9-22. Det lilla rum, Skotterupgade 16, København N 

FIU: Ligestilling, kvinders økonomi og ”usynlige” opgaver

FIU-Ligestilling (HK, Dansk Metal, 3F, Serviceforbundet og Dansk Sygeplejeråd) afholder et arrangement om, hvad penge og fordelingen af opgaver på arbejdspladsen og hjemmefronten betyder for ligestillingen. Oplev blandt andre Lise Vesterlund, økonomiprofessor og en af forfatterne bag bestselleren 'The No Club', Eva Svavars, forkvinde for Kvindeøkonomien, Benedikte Løje Nielsen, bestyrelsesmedlem for Kvindeøkonomien, og Anne Sophie Lassen, postdoc i økonomi ved CBS.  

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding

Onsdag den 8. marts klokken 10.00 – 13.00 (ankomst fra klokkeb 9.30). Politiken Pressen, Vester Voldgade 33, København V

Aalborg Universitet tager temperaturen på ligestillingen 

Til arrangementet kan du blandt andet møde: journalist på DR Anna Ingrisch, chefredaktør på Berlingske Mette Østergaard, professor emeritus Anette Borchorst, debattør og foredragsholder Emma Holten, uddelingschef i LEO Fonden Anne-Marie Engel, administrerende direktør i Equalis Gine Maltha Kampmann, administrerende direktør i Life Fonden Christine Antorini og administrerende direktør i Microsoft Denmark Mette Kaagaard.

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding

Onsdag den 8. marts klokken 12.30-16.00. Aalborg Universitet, A. C. Meyers Vænge 15, 2450 København.

Bliv klogere på sexarbejde med Peech og The Red Van

NGO'en The Red Van kører sin røde varevogn foran butikken Peech på Nørrebro. Normalt står varevognen på Vesterbro til rådighed for gadebaserede sexarbejdere. På kvindernes internationale kampdag kan man få et kig ind i varevognen og blive klogere på det at være frivillig hos The Red Van.  

Onsdag den 8. marts klokken 14-19. Peech, Guldbergsgade 25, kld. tv, København N

Åbning af portrætudstillingen 50/50

Ragnarock åbner udstillingen 50/50, der vil gøre op med uligheden i musikbranchen. 50/50 er en portrætserie med billeder af 51 artister fra den danske musikscene. Nøgleordene for projektet er ligestilling, diversitet og repræsentation.

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding

Onsdag den 8. marts klokken 15-17, Ragnarock, Rabalderstræde 16, Roskilde

8. march: stop vold mod kvinder!

Gå med, når Danner marcherer mod et af de største ligestillingsproblemer: vold mod kvinder. Arrangementet byder på kunstudstilling, musik og brandtaler.

Find det fulde program her

Onsdag den 8. marts klokken 16-18. Dannerhuset, Nansensgade 1, København K

Kvindelige instruktører i Cinemateket

Cinemateket markerer kvindernes internationale kampdag med en hel dag, hvor film instrueret af kvinder hyldes. I løbet af eftermiddagen og aftenen kan du opleve seks forskellige film skabt af kvindelige instruktører.

Der skal løses billetter til den enkelte film

Onsdag den 8. marts klokken 16.30-23.45. Cinemateket, Gothersgade 55, København K

100 grunde til 20 uger - hæv abortgrænsen! 

DSU bruger kampdagen til at sætte fokus på abortgrænsen. Det sker med indlæg fra kvinder, speeddating, fællessang og muligheden for lidt lækkert mad og drikke. Derudover vil der være små aktivistiske ting, man kan deltage i.

Programmet opdateres løbende her

Onsdag den 8. marts klokken 17-19.30. Onkel Dannys Plads, København V

Kvinfos store 8. marts-fejring

Slut dagen af med et brag, når Kvinfo som vanligt holder fest på kvindernes internationale kampdag. Programmet byder på alt fra koncerter, teater og stand-up til inspirerende danske og internationale talere – og så er der efterfest på Ideal Bar.

Arrangementet kræver billet

Onsdag d. 8. marts klokken 18-22.30. Vega, Enghavevej 40, København V

GDPR