K skal have ny beskæftigelsesordfører - Khader smidt ud

20210818113305369_1000
Konservative holder pressemøde i forbindelse med sommergruppemødetPartiformand for De Konservative Søren Pape Poulsen fortæller onsdag, at Naser Khader er blevet bedt om at forlade partiet, hvilket han har gjort, efter en advokatundersøgelse af anklager mod Khader om seksuelle krænkelser. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Efter undersøgelse af anklager mod Naser Khader er han blevet bedt forlade De Konservative, oplyser han selv.

De Konservative har meddelt Naser Khader, at han ikke længere kan være medlem af partiet - og han har derfor forladt partiet.

Det oplyser både partiformand Søren Pape Poulsen på et pressemøde og Naser Khader selv på Facebook.

Det er sket i kølvandet på en advokatundersøgelse, som partiet har foretaget af historier i pressen med anklager mod Naser Khader om seksuelle krænkelser af forskellige kvinder.

Fra De Konservatives sommergruppemøde oplyser partiformand Søren Pape Poulsen, at undersøgelsen inkluderer syv kvinder og 17 vidner. Den seneste sag stammer ifølge Søren Pape Poulsen fra 2017.

Han takker desuden de kvinder, der har bidraget til undersøgelsen.

- Jeg mener ikke, at Naser Khader kan være medlem af Det Konservative Folkeparti, siger Søren Pape Poulsen onsdag.

Derfor indstillede jeg i går (tirsdag, red.) til vores forretningsudvalg, at Naser Khader ekskluderes.

- Det var der enstemmig opbakning til.

Søren Pape Poulsen har oplyst det samme til partiets gruppe i Folketinget onsdag morgen. Gruppen har ifølge Pape tilkendegivet, at de er enig i den opfattelse.

Partiformanden meddelte herefter det til Khader selv, at han ikke længere kan være medlem.

Naser Khader skriver på Facebook, at han efter sin egen opfattelse er blevet dømt ude på baggrund af "påstande, rygter og sladder." På Facebook skriver han:

- Jeg er rystet over, at bevisbyrden er vendt på hovedet, så jeg skal dokumentere min uskyld omkring hændelser, der påstås at have fundet sted for op til 21 år siden.

- Jeg håber, at mine såkaldte MeToo-sager bliver de sidste, der føres i medierne og af folkedomstolen, og ikke i en retssal.

- Nu må jeg så tage min kamp alene.

Advokatundersøgelsen af anklagerne mod Naser Khader er foretaget af advokatfirmaet Plesner. Og af undersøgelsen fremgår det ifølge Søren Pape Poulsen, at Naser Khader afviser alle anklagerne.

De Konservative oplyser, at undersøgelsen ikke bliver fremlagt. Det sker ifølge partiet af juridiske hensyn til personfølsomme oplysninger i undersøgelsen.

/ritzau/

GDPR