Ziegler tror stadig på løsning, mens Grete Christensen nu vil 'have andre parter på banen'

20210812-111715-L-1920x1280we
Efter onsdagens møde med de regionale arbejdsgivere, var turen torsdag kommet til de kommunale. Udfaldet blev det samme. Parterne blev enige om, at det er svært at se løsningerne på den fastlåste konflikt Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
To møder mellem sygeplejerskerne og henholdsvis regioner og kommuner er endt uden afklaring af konflikt. Alligevel mener kommunernes chefforhandler, at løsningen skal findes mellem parterne.

Der er heller ikke kommet nogen afklaring på sygeplejerskekonflikten efter et møde mellem sygeplejerskernes formand, Grete Christensen, og de kommunale arbejdsgivere i Kommunernes Landsforening (KL).

Efter onsdagens møde med de regionale arbejdsgivere var turen torsdag kommet til de kommunale. Udfaldet blev det samme. Parterne blev enige om, at det er svært at se løsningerne på den fastlåste konflikt. 

LÆS OGSÅ: Arbejdsgiveren på bar bund efter otte ugers strejke: - Vi ved ikke, hvad de vil

Ifølge chefforhandleren for KL, Michael Ziegler, gik mødet godt. 

- Formålet var at få snakket om, hvordan vi hver især ser på verdenssituationen lige nu. Mødet foregik i en god og respektfuld tone på trods af, at temaet er svært.

Savner et præcist krav

Michael Ziegler erkender, at parterne ikke kom nærmere en løsning. Men han understreger, at det heller ikke var formålet med statusmødet. 

Regionernes chefforhandler, Anders Kühnau, havde efter onsdagens møde svært ved at gennemskue, hvad sygeplejerskerne egentlig ønsker. 

Det kan Michael Ziegler heller ikke svare på efter torsdagens møde. 

- Det er ikke et særlig konkret krav, vi står over for. Alle ved, at de gerne vil have noget mere i løn. Men vi har ikke fået formuleret et præcist krav, det må man sige. Jeg har samme opfattelse som Anders Kühnau, fortæller Michael Ziegler. 

I en skriftlig kommentar skriver Dansk Sygeplejeråds formand, Grete Christensen, torsdag, at det er svært at se løsningerne lige her og nu. 

- Derfor må vi tænke videre og se, om andre kan komme på banen, skriver hun. 

Ziegler stadig håbefuld

Men Michael Ziegler er ikke klar til at opgive en forhandlingsløsning endnu. 

- Mit udgangspunkt vil ved en overenskomstforhandling altid være, at det skal løses mellem parterne. Så ved vi alle sammen godt, at vi har et system i Danmark, hvor nogle i sidste ende kan tabe tålmodigheden, fordi de samfundsmæssige konsekvenser bliver for store. 

LÆS OGSÅ: Madsen: Grib ind i strejken nu, Mette Frederiksen

- Men det er slet ikke der, hvor jeg er. Det er ikke en brik, jeg opererer med. VI har en svær situation, men jeg har været i svære overenskomstforhandlinger før, og verden står stadigvæk. Som jeg ser det, har vi her en situation, som skal løses af parterne, konstaterer Michael Ziegler.

Dermed anslår han en mere håbefuld tone end Anders Kühnau, som efter sit møde onsdag sagde, at han "ikke kan afvise, at det kan komme til et regeringsindgreb."

Strejken blandt sygeplejerskerne brød ud 19. juni og har nu varet i næsten to måneder.

I første omgang blev 5000 sygeplejersker udtaget til strejken. Men antallet af sygeplejersker er siden varslet udvidet ad fem omgange, og derfor vil omkring 6500 sygeplejersker have nedlagt arbejdet i starten af september, hvis ikke der er fundet en løsning inden da. 

 

GDPR