Kompensationsordninger forlænges for kulturlivet

20220112-195541-L-1920x1280we
Folketingets partier blev onsdag enige om at forlænge kompensationsordninger for de dele af kulturlivet, der har været ramt af nedlukning. - Det er vigtigt at skabe tryghed for kulturlivet, siger kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S). Hun holdt onsdag et pressemøde med sundhedsminister Magnus Heunicke (S) om den aktuelle coronasituation. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kulturlivet kan de kommende uger fortsat få kompensation. Det er Folketingets kulturordførere blevet enige om.

Kompensationsordningerne fortsætter for de kulturtilbud, der har været ramt af nedlukning siden midten af december.

Det er kultur- og kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) og kulturordførerne fra Folketingets partier blevet enige om onsdag aften.

- Selv om jeg naturligvis er glad for, at vi kan åbne bredt, er det næppe alle aktører, der kan nå at omstille sig så hurtigt, at de er klar allerede på søndag, siger Ane Halsboe-Jørgensen i en i pressemeddelelse udsendt natten til torsdag.

Forlængelsen af kompensationerne skal sikre, at de kulturtilbud, der ikke kan nå at få solgt nok billetter eller sikre en indtjening inden søndag, hvor en lang række restriktioner forsvinder, stadig kan åbne.

Ud over kompensationsordningerne indføres også en ny aktivitetspulje på 30 millioner kroner.

Den giver tilskud til arrangementer, der allerede er planlagt, og som involverer publikum i perioden fra 16. januar til 4. februar.

Pengene er målrettet aktører som blandt andet teatre, spillesteder og foreninger.

Aktiviteten skal være annonceret senest 11. januar. Der kan maksimalt ydes én million kroner i støtte til en forestilling eller andre aktiviteter.

- Det er vigtigt for regeringen hurtigt at skabe tryghed om kulturlivets økonomi, nu når vi åbner med kort varsel, siger kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen.

Forlængelsen betyder ifølge SF's kulturordfører, Charlotte Broman Mølbæk, at mange kulturtilbud får ro og sikkerhed til at åbne op, selv om fristen er kort.

- Så kan de allerede i morgen, når de møder ind, begynde at kigge på, hvordan de håndterer de næste uger.

- Er der for eksempel noget, hvor der er mange publikummer, men hvor man kan skrue ned til færre publikummer, siger hun.

/ritzau/

GDPR