Langer ud efter DI og DA:
'De store svigter her'

MiaHolstein_2020_05_25_Fotocredit_UlrikJantzen_1000x600
- De store svigter her. Nogle skal sige det upopulære, men nødvendige. Men mange af de store organisationer er mere optaget af kompromisforslag og tør ikke kritisere det politiske etablissement, siger Mia Amalie Holstein, der er cheføkonom og politisk chef hos SMVdanmark. Foto: Pressefoto SMVdanmark
12. jul. 2021 08.18
DI og DA er ikke ambitiøse nok, når det gælder reformer, lyder kritikken fra SMVdanmark.

Organisationen SMVdanmark sender nu en bredside mod kollegerne i Dansk Arbejdsgiverforening (DA) og Dansk Industri (DI), skriver Berlingske.

Erhvervsorganisationen, der taler de små og mellemstore virksomheders sag, præsenterer i avisen et nyt vækstudspil og bruger lejligheden til kritisere DI og DA for ikke at være ambitiøse nok, når det gælder reformer.

LÆS OGSÅ: Offentlige ledere: Der er store pukler af uløste opgaver efter corona

Hovedelementerne i organisationens eget vækstudspil er en forhøjelse af topskattegrænsen og beskæftigelsesfradraget. Derudover vil SMVdanmark blandt andet udvide boligjobordningen og gøre den permanent. Samlet set forventer organisationen, at udspillet vil kunne give 25.000 nye job.

Mia Amalie Holstein, der er cheføkonom og politisk chef hos SMVdanmark, erkender, at DA og DI går ind for nogle af de samme tiltag, som SMVdanmark vil skrue på. Det er ambitionerne, den er gal med, mener hun,

- De store svigter her. Nogle skal sige det upopulære, men nødvendige. Men mange af de store organisationer er mere optaget af kompromisforslag og tør ikke kritisere det politiske etablissement. Vi ønsker et oprør med de aftagende ambitioner fra Fogh og frem. Vi ønsker klassiske reformer og ikke 'fugle på taget' som eksempelvis flere offentlige fuldtidsstillinger og lavere offentligt sygefravær, siger Mia Amalie Holstein til Berlingske.

Både DA og DI afviser kritikken. 

- Hvis man vil sikre reelle politiske resultater skal man kunne omsætte holdninger til handling. Det er hverken modigt eller effektivt at stå uden for beslutningsrummet og se, hvem der kan råbe højest, siger Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i DI, til Berlingske.

En lignende melding kommer fra Erik E. Simonsen, der er vicedirektør og chef for Beskæftigelse og Arbejdskraft hos DA. 

- DA har de sidste 25 år været en af de stærkeste fortalere for reformer, der øger arbejdsudbuddet. Det er vi stadig, og vi er samtidig optaget af at foreslå initiativer, som har real-politisk gang på jord, skriver han i en skriftlig kommentar.