Lektor: Sygeplejersker og læger skal som iværksættere udvikle sundhedsvæsenet

20210108-104314-L-1920x943we
Ansatte i sundhedsvæsenet bør gå fra menige frontbureaukrater til iværksættere og ledere med langt mere ansvar end i dag, pointerer Peter Kalum Schou i sit indlæg. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Personalet på landets sygehuse skal have langt større indflydelse på udviklingen i sundhedsvæsenet. Sådan lyder opråb fra lektor Peter Kalum Schou.

Det danske sundhedsvæsen er i krise, men løsningen består i at læger og sygeplejersker omskoles fra menige frontbureaukrater uden nogen indflydelse til iværksættere med et langt større ansvar end i dag.

LÆS OGSÅ: Pressede intensivlæger appellerer til bid af sygehusmilliard

Sådan lyder en pointe fra Peter Kalum Schou, ph.d. og lektor på Handelshøyskolen BI, Oslo, Norge i en kronik i Berlingske

- Alt i alt, så bør man have et mere frit og decentraliseret system, hvor læger og sygeplejersker kan forvandles fra menige frontbureaukrater uden indflydelse eller stemme til iværksættere og ledere, som selv kan tage ansvar og udvikle sundhedsvæsenet, skriver han.

"Behov for mere frihed til de ansatte"

Lektoren peger på flere årsager til, hvorfor presset på hospitalerne vokser.

Dårlig organisering og ledelse er en del af forklaringen. Han nævner, at det har pustet til den store utilfredshed blandt mange sygeplejersker, der føler sig overbelastet. 

- Utilfredsheden kommer til udtryk i krav om højere løn, men vi ved fra forskningen, at de fleste mennesker er mere motiveret af autonomi, godt arbejdsmiljø og dygtig ledelse, end de er af lønstigninger. Det gælder også sygeplejersker. Altså kan kravet om løn være en refleksion af, at sygeplejerskerne er demotiveret af organisering og ledelse på hospitalerne, påpeger han i kronikken.

LÆS OGSÅ: Ny aftale: Udenlandske læger skal hurtigere ud på sygehusene

Han fremhæver. at den dårlige organisering hænger sammen med, at der mangler viden om arbejdsgangene blandt de få ledere, der træffer beslutningerne.

Men lederne og politikerne bør holde sig til at udstikke de store linjer og visioner og dermed overlade meget større frihed til det personale, som har deres daglige gang blandt patienterne og løser de konkrete opgaver, mener Peter Kalum Schou.