Afgående borgmester kan tage 700.000 kroner med sig

20210906-135304-3-1600x1066we
Foto: Mathias Eis/Ritzau Scanpix
Når borgmestre stopper, kan de få op til et års løn med sig i det såkaldte eftervederlag, selv hvis de skifter til et nyt job.

Cecilia Lonning-Skovgaard (V) kan modtage 679.506,25 kroner i eftervederlag, efter hun tirsdag fratrådte stillingen som beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune.

Det viser en beregning, som TV 2 Lorry har foretaget.

LÆS OGSÅ: Udskældt beskæftigelsesborgmester trækker sig: De mange negative pressehistorier skygger

Som borgmester og fagborgmester har man mulighed for at modtage et såkaldt eftervederlag, når man stopper. Og ifølge TV 2 Lorrys beregninger løber dette beløb for Cecilia Lonning-Skovgaard op i 679.506,25 kroner.

Hvorvidt den nu afgående borgmester vil tage imod eftervederlaget er uvist.

TV 2 Lorry har onsdag anmodet borgmesteren om et interview, men hun er ved artiklens udgivelse endnu ikke vendt tilbage.

Cecilia Lonning-Skovgaard trak sig tirsdag aften som borgmester efter længere tids hård kritik.

- Jeg har her til aften valgt at stoppe som beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, lød det i et opslag, som hun delte på Facebook.

Borgmesteren - og specifikt hendes ledelsesstil - har gennem de sidste par måneder været genstand for hård kritik, hvor anklager om krænkende og grænseoverskridende adfærd er føget om ørerne på den nu afgående borgmester.

Mandag kom det frem, at 51 medarbejdere i Lonning-Skovgaards forvaltning i en undersøgelse har svaret ja til, at de inden for et år har været udsat for krænkende adfærd.

Det fik seks fagforeninger til i et åbent brev at skrive om undersøgelsen, at den "dokumenterer fuldkommen uacceptabel, krænkende adfærd fra borgmesterens side" og kalde situationen "uholdbar" og "alvorlig".

Også Cecilia Lonning-Skovgaards kolleger i Beskæftigelses- og integrationsudvalget i Københavns Kommune rettede hård kritik af borgmesteren og udtrykte stor bekymring for forvaltningens ansatte.

GDPR