Madsen:
Fedtspilleren Pape har endnu ikke vist, at han er klar til Statsministeriet

KM_klummefoto
Foto: Eno Krogh/A4 Medier
17. aug. 2022 06.00
Mens Jakob Ellemann som oppositionsleder er blevet hærdet i den politiske støbeovn, har Søren Pape Poulsen kørt på frihjul. Måske en smart strategi, men ikke en imponerende kvalitet for en statsminister.

Med udsigten til, at Venstre og Konservative bliver lige store efter valget, må Søren Pape Poulsen (K), der mandag erklærede sit kandidatur til statsministerposten, lige nu anses for den mest sandsynlige konkurrent til Mette Frederiksen. 

Det er formentlig ham, de fleste støttepartier vil bakke op om, hvis der efter folketingsvalget er knebent blåt flertal, som de seneste meningsmålingerne viser. For det er svært at forestille sig, at Jakob Ellemann-Jensen bliver sendt ind i Statsministeriet, hvis han får et historisk tab på 15-20 mandater. Folk vil have en vinder, og det kommer Ellemann næppe til at ligne på valgaftenen - heller ikke selv om kavaleriet er redet ind fra Bruxelles i skikkelse af folkekære Søren Gade. 

Søren Papes lancering af sig selv var en velkoreograferet forestilling, der viste hans vindende, optimistiske væsen og indøvede talelinjer.

Men den afslørede også hans to store problemer: Han trækker blå blok til højre med sine traditionelle slaglinjer om afskaffelse af Arne-Pensionen og vil have færre penge til velfærd og flere skattelettelser.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord